Blar i Master's theses (IHA) på tittel
Viser treff 137-156 av 318
-
Fett og omega 3 til hest : kilder, potensiell virkning og bruksområde
(Master thesis, 2016-09-07)Bruk av mer fett i fôr til hest har i nyere tid blitt vanligere enn før. Fett gir en mulighet til å øke energikonsentrasjonen i fôret, og samtidig redusere inntaket av NSC, som sukker og stivelse. Mange hester er avhengig ... -
Fettsyresammensetning i kumelk ved fôring med surfôr av timotei, raigras eller mais
(Master thesis, 2010-12-06)I denne oppgaven var hensikten å sammenligne virkning av fôring med timotei-, raigras eller maissurfôr på fettsyresammensetning i kumelk. Siden tidligere forsøk, blant annet på Jæren, med bruk av raigras har gitt gode ... -
Fiberrike ingredienser i fôr til fjørfe : effekt av bygg på produksjonsresultater for slaktekylling og erteskallfiber på energiverdi for voksne haner
(Master thesis, 2012-08-13)Det ble utført et forsøk med byggbasert fôr til slaktekyllinger. Fôret ble tildelt i to dietter der den ene var tilsatt enzym (β-glukanase og xylanase) og den andre var uten tilsetning. Det er kjent at slaktekylling ikke ... -
Fillet quality and health of vaccinated or unvaccinated Atlantic salmon (Salmo salar L)
(Master thesis, 2015-12-14)The prime goal of the present study was to investigate the impacts of vaccine on biometric traits, melanization of tissues and fillet quality of Atlantic salmon (Salmo salar L). In the experiment, a total number of 420 ... -
Fillet quality and yield of farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.): variation between families, gender differences and the importance of maturation
(Master thesis, 2012-04-27)The aim was to study biometric parameters, yield and fillet quality traits of farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.) belonging to the 2008 year class of the breeding nucleus of SalmoBreed AS, Norway. The offspring analyzed ... -
Fillet quality of Atlantic salmon (Salmo salar L.). Relevance of dietary amino acid supplementation and acclimation temperature before slaughter
(Master thesis, 2011-10-12)The aim of the present study was to investigate the impact of dietary composition and acclimation temperature before slaughter on fillet quality development of farmed Atlantic salmon (Salmo salar L.). The fish were fed a ... -
Fine mapping of two QTL regions associated with inguinal hernia in pig
(Master thesis, 2015-07-16)Pigs suffering from hernias are of concern for pig producers as they can lead to poor animal welfare and economic loss for the producer. Inguinal and scrotal hernia describes instances where abdominal contents protrude ... -
Forskjeller i atferd mellom tre katteraser: arvbarhet av noen atferdsegenskaper, og eierens forhold til sin katt
(Master thesis, 1998)Det ble sendt ut spørreskjemaer til eiere av siameser, perser og vanlig huskatt. Jeg ønsket å finne ut om det var forskjeller i atferdsegenskaper mellom de ulike katterasene. For å kunne beregne arvbarhetsestimater for ... -
Forslag til nye egenskaper for lynne på Norsk Rødt Fe i data fra automatiske melkesystemer
(Master thesis, 2017)Ved melking i automatisk melkesystem (AMS) settes det nye krav til kuas atferd, og med økende bruk av robot i melkeproduksjonen er det derfor nødvendig å fornye avlsmålet til kuene. Det ligger et potensiale å benytte ... -
Fôring av melkekyr etter en standard laktasjonskurve sammenlignet med en dynamisk tilnærming av laktasjonskvurven
(Master thesis, 2017)Fôring av melkekyr gjøres etter valg av en fôringsstrategi, der utførelsen vil ha en direkte påvirkning på laktasjonskurvens form. Fôret utgjør ca. 70 % av de variable kostnadene i melkeproduksjonen (Tine Rådgiving 2012), ... -
Fôring av oksekalver med tanke på sunnere kjøtt
(Master thesis, 2016)Dette er et fôringsforsøk med 12 jevngamle NRF-oksekalver, hvor hovedmålet er å produsere sunnere storfekjøtt. Denne oppgaven er en ren teorioppgave, da forsøket fortsetter med analyser og museforsøk videre. Forsøket er ... -
Fôringens påvirkning på mengde og sammensetning av fett i storfekjøtt : en litteraturstudie
(Master thesis, 2014-08-12)Fôringen er en av de viktigste faktorene for å endre innholdet av fett og fettsyrer i storfekjøtt. Hensikten med denne oppgaven har derfor vært å se på hvordan ulik fôring påvirker mengde og sammensetning av fett. Oppgaven ... -
Fôropptak og endring i vekt og hold hos purker, og kullvekt ved avvenning i en formeringsbesetning
(Master thesis, 2014-02-14)Målet med denne masteroppgaven var å se om det var sammenheng mellom fôropptak og endring i vekt og hold hos purker og kullvekt ved avvenning i en formeringsbesetning. Oppgaven er basert på et litteraturstudie og en ... -
Fôrrasjonens effekt på pH-verdien og VFA-konsentrasjonen i blindtarmen, samt insulin og glukose i blodet hos hest
(Master thesis, 2015-07-02)Det har de siste årene vært et stort fokus på rasjonens effekt på hestens helse og prestasjon. Det er klare indikasjoner på at det er store fordeler med å gi mer fiber i forhold til sukker og stivelse i rasjonen til hest. ... -
Frie fettsyrer i automatiske melkesystemer (AMS)
(Master thesis, 2014-10-17)Stadig flere norske bønder velger å investere i AMS, da AMS har vist seg og være fordelaktig i norsk melkeproduksjon. Det er ikke lenger bare melkebruk med stor kvote og et høyt antall melkekyr (60-70 kyr) eller samdrifter ... -
Gamle norske storferaser og NRF : sammenligning av tilvekst og vekt
(Master thesis, 2014-07-11)Formålet med denne oppgaven var å sammenligne veksten til de gamle norske storferasene dølafe, østlandsk rødkolle, vestlandsk rødkolle, vestlandsk fjordfe, telemarksfe, sidet trønder og nordlandsfe (STN), og den moderne ... -
Gelatinisation of starch in Nile tilapia feed
(Master thesis, 2015-07-27)The aim of study was to observe the effect of different levels of starch gelatinization in feed for Nile tilapia. Wheat was extruded with different moisture addition (20%, 25%, 30% and 35%), to tentatively obtain different ... -
Gene expression of the vitellogenins and the receptors during the annual reproductive cycle
(Master thesis, 2016-08-16)Atlantic salmon belongs to the primitive group of protacanthomorph teleost and has two Vtg genes (VtgAsa and VtgAsb) and two VtgR genes (VtgR1 and VtgR2). The focus of our research was to characterize predicted salmon Vtgs ... -
Gene expression responses to bacterial peptidoglycan in Atlantic salmon (Salmo salar) adipocytes enriched with two levels of omega-3 fatty acids and vitamin E
(Master thesis, 2012-06-01)Adipose tissue is recognized as an active endocrine organ, influencing metabolism, inflammation and immunity in mammals. The size of the visceral adipose tissue in farmed Atlantic salmon has increased due to the exposure ... -
Gene expression, phylogenetic and syntenic analyses of pantophysin (Pan I) and synaptophysin-like2 (Sypl2) genes in Atlantic cod (Gadus morhua L.)
(Master thesis, 2012-10-18)The pantophysin (Pan I) locus reveals differences between Norwegian coastal cod (NCC) and Northeast Arctic cod (NEAC) populations that are highly significant, temporally stable and larger than for any other genetic marker. ...