• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Biosciences (BioVit)
  • Master's theses (IHA)
  • View Item
  •   Home
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Biosciences (BioVit)
  • Master's theses (IHA)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Fiberrike ingredienser i fôr til fjørfe : effekt av bygg på produksjonsresultater for slaktekylling og erteskallfiber på energiverdi for voksne haner

Sandnes, Ragnhild
Master thesis
Thumbnail
View/Open
Brage.pdf (2.613Mb)
URI
http://hdl.handle.net/11250/186055
Date
2012-08-13
Metadata
Show full item record
Collections
  • Master's theses (IHA) [317]
Abstract
Det ble utført et forsøk med byggbasert fôr til slaktekyllinger. Fôret ble tildelt i to dietter der den ene var tilsatt enzym (β-glukanase og xylanase) og den andre var uten tilsetning. Det er kjent at

slaktekylling ikke kan utnytte fiberholdige fôrmidler i særlig grad. Det er også kjent at bygg innehold løselig kostfiber som fører til anti-nutritiv effekt i fordøyelseskanalen hos slaktekylling. Det var derfor forventet dårligere resultat på en byggbasert diett uten tilsetning av enzymer. Tidligere forsøk har vist at ved tilsetning av fiberspaltende enzymer, blir produksjonsresultatene

akseptable og på nivå med dietter med lite kostfiber. Det kunne ikke påvises signifikant høyere fôropptak, tilvekst eller fôrutnytting for dietten tilsatt enzym i dette forsøket, men produksjonsresultatene viste akseptable resultater for begge diettene. Resultat fra måling av viskositet i prøver fra tynntarm viste lave verdier, mellom 1-3 centipois (cp). Omsettelig energi

var signifikant høyere for kyllingene som fikk dietten tilsatt enzym. Årsaken til resultatene i dette forsøket kan skyldes at bygg som ble benyttet ikke inneholdt mye løselig kostfiber, men kornet var ikke analysert for dette. I denne avhandlingen blir også resultatene fra et tidligere forsøk med erteskallfiber som kilde til

uløselig kostfiber til haner presentert. Resultatene viser signifikant redusert energiverdi målt ved omsettelig energi ved tilsetning av erteskallfiber, og denne ble redusert proporsjonalt med økende tilsetning. An experiment was conducted on barley-based diets. Two diets were fed to broiler chickens, one with and the other without enzyme (β-glucanase and xylanase) supplementation. It is known that

chickens cannot utilize fibrous feed very well, and that the barley contains soluble dietary fiber which poses anti-nutritive effect in the digestive tract of chickens. Poor performance was expected as a result of feeding barley-based diet without enzyme supplementation. It has been

shown in several previous experiments that performance of chickens fed high-fiber diet

supplemented with enzymes could be similar to that in birds fed low-fiber diets. Performance of chickens in this study was high and enzyme addition had no significant effect on feed intake, body weight gain or feed utilization. Viscosity of samples from the small intestine was very low

in the range of 1-3 centipois. AME was significantly higher for the chickens that received enzyme supplemented diets. It is assumed that high performance in this experiment could be due to low concentration of soluble dietary fiber in the barley, but the grain was not analyzed for this. In this thesis, the results from previous experiments with bread containing different levels of fiber from pea hulls as a source of insoluble dietary fiber is presented. Bread was fed to adult

cockerels. The results show significant reduction in energy value measured as AME by increased level of pea hull fiber.
Publisher
Norwegian University of Life Sciences, Ås

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit