Blar i Master's theses (KBM) på tittel
Viser treff 603-622 av 888
-
The potential for human milk oligosaccharide utilization by Bifidobacterium in 6 months children
(Master thesis, 2021)The infant gut microbiota is known to be dominated by Bifidobacterium, especially in healthy, breastfed infants. This is mainly due to their ability to utilize human milk oligosaccharides (HMOs) that are non-digestible ... -
Potential for traditional Norwegian ropy cultures in cheesemaking
(Master thesis, 2022) -
The potential metabolism of human milk oligosaccharides and mucin in the infant intestine by Bifidobacterium and Bacteroides
(Master thesis, 2022)Among the most abundant genera in the gut of 6-month-old infants are the Bacteroides and Bifidobacterium genera. Bifidobacterium species are well known to utilize human milk oligosaccharides (HMOs) but can also degrade ... -
Prebiotics and synbiotics effect on CNS-related conditions in humans: a systematic review
(Master thesis, 2023)The important role of the gut microbiota in human health is already well established, and researchers have grown an increased interest in this subject over the past years. Various studies have suggested that an altered ... -
Prediksjon av toksisitet i skjell basert på fettsyresammensetning
(Master thesis, 2018)Lipofile marine biotoksiner kan akkumuleres i skjell og være en helserisiko for mennes- ker hvis de konsumeres. Okadasyregruppen er toksingruppen som er den mest vanlige årsaken til diaréfremkallende skjellforgiftning ... -
Probiotics : with a spesial focus in Animals
(Master thesis, 2019)Denne studien ble utført for å bedre forstå probiotika; hvordan det har blitt brukt fra gamle tider til dags dato. Gjennom gransking og gjennomgang av litteratur er det klart at probiotika ble brukt på mange områder siden ... -
Probiotika og interaksjon med dendrittiske celler og tarmepitel
(Master thesis, 2011-11-14)Fordøyelsessystemet utgjør en elementær viktighet for vår helse og velvære. Tarmoverflaten består av et enkelt lag med epitelceller som skiller innholdet i tarmlumen fra kroppens andre vev. I tarmen finnes det ulike typer ... -
Processing of apurinic/apyrimidinic (AP) sites in mammalian cells
(Master thesis, 2012-09-12)Abstract The integrity of deoxyribonucleic acid (DNA) is continuously challenged by endogenous and exogenous DNA damaging agents. Mutagenic and cytotoxic apurinic/apyrimidinic (AP) sites are amongst the most frequently ... -
Product quality in solar dried carrots, tomatoes and onions
(Master thesis, 2011-11-11)Formålet med denne oppgaven var å undersøke hvordan to ulike typer soltørker påvirket produktene som ble tørket, og egenskapene som ble undersøkt var vanninnhold, reduksjon i L-askorbinsyre (L-AA), mineral- og ... -
Production and surface anchoring of Mycobacterium tuberculosis and SARS-CoV-2 antigens in Lactobacillus plantarum
(Master thesis, 2021)Lactic acid bacteria (LAB) are considered good candidates for delivery of antigens because they are regarded as safe to consume by humans and can survive the rough conditions in the gastrointestinal tract, to mention some ... -
Production of DHA-rich oil by Aurantiochytrium limacinum on lignocellulosic sugars and crude glycerol
(Master thesis, 2021)The Omega-3 Polyunsaturated fatty acids (PUFAs) Docosahexaenoic (DHA, 22:6n-3) and Eicosapentaenoic (EPA, 20:5n-3) acid are essential nutrients for both fish and humans. These PUFAs cannot be synthesized in sufficient ... -
Production of potential immune modulating proteins from Methylococcus capsulatus Bath and characterization of their putative roles in inflammation
(Master thesis, 2019)Commensal microbes have for a long time been considered important for the function and development of the human immune system. Later studies also highlight the beneficial potential of non-commensals to human health. The ... -
Produksjon av Norvegia type ost fra kaseinstandardisert ystemelk : effekt av diafiltrering og formodningstid
(Master thesis, 2016-08-10)Norvegia® er Norges mest spiste ost og utgjør en av TINE’s største og viktigste merkevarer. I dette forsøket ble det produsert en Norvegia type ost fra kaseinstandardisert ystemelk der utgangspunktet for ystemelka var et ... -
Produksjon av proteinrik yoghurt laget av ultrafiltrert kjernemelk
(Master thesis, 2017)Kvalitetsegenskapene til proteinrik yoghurt laget av kjernemelk ble undersøkt for å øke forståelsen rundt bruk av kjernemelk som en ingrediens i yoghurt. Hensikten med oppgaven var å undersøke effekten av råstoff (kjernemelk ... -
Produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved bruk av forskjellige typer humleprodukter i moderne ølproduksjon
(Master thesis, 2012-10-12)Humle er først og fremst viktig for smaksopplevelsen som kjennetegner øl, hvorav bitterheten er av spesiell betydning. Det er α-syrene i humle, som etter omdanning til vannløselige iso-α-syrer gir ølet bittersmak. Hvor mye ... -
Produktoptimalisering av yoghurt på TINE Meieriet Oslo
(Master thesis, 2015-08-05) -
Produkttesting i butikk : utvikling, gjennomføring og forbrukeroppfatning
(Master thesis, 2021)Plastemballasje bidrar til å forlenge holdbarheten på matvarer og redusere matsvinn. Samtidig er plast på avveie er et stort miljøproblem. Virksomheter gjennomfører tiltak for å redusere mengden plastemballasje som benyttes ... -
Prosessivitet i familie 18 kitinaser
(Master thesis, 2012-09-11)Astma er en kronisk betennelsessykdom som er et resultat av inflammasjon i luftveiene og det er anslått at 300 millioner mennesker lider av denne sykdommen. Antallet stiger ettersom flere land blir urbanisert og det er ... -
Prosessmålingsteknologi for proteinhydrolysater : FTIR-spektroskopi, SEC og OPA-metode
(Master thesis, 2018)Enzymatisk proteinhydrolyse av restråstoff fra kjøtt-, fisk- og meierindustrien, med formål om å produsere spiselige peptidprodukter, er en voksende industri. For å kunne utnytte potensialet til disse proteinene er det ... -
Prosesstekniske tiltak for økt dannelse av isoamylacetat i Dahls Pils
(Master thesis, 2013-08-16)Øl består av mange ulike aromakomponenter. Sammensetningen av aromakomponentene utgjør smaken i øl, og små endringer i konsentrasjon av disse kan gi et totalt forandret smaksbilde. Dette er aromakomponenter som ester og ...