Blar i Master's theses (KBM) på tittel
Viser treff 499-518 av 893
-
Konsistens i rømme : effekt av proteinanrikning og eksopolysakkarid-produserende syrekultur
(Master thesis, 2018)Rømme produseres i dag i flere ulike varianter bestående av ulikt fettinnhold. Ved økende innhold av fett vil teksturen av rømme påvirkes, delvis på grunn av ustabile fettkulemembraner etter homogenisering. Fettkulemembranen ... -
Korrelasjoner mellom partikkelstørrelsesfordeling og funksjonelle egenskaper i melkepulver
(Master thesis, 2021)Målet med oppgaven var å identifisere korrelasjoner mellom partikkelstørrelsesfordelingen (PSD) og funksjonelle egenskaper i melkepulver. PSD har parameterne Dx10, Dx50 og Dx90 og de funksjonelle egenskapene er tetthet ... -
Kostholdet til unge norske kvinner klassifisert tilordnet NOVA klassifiseringen og de Amerikanske retningslinjene for kosthold (2020-2025)
(Master thesis, 2021)Et ubalansert kosthold med lav ernæringsmessig kvalitet og for høyt energiinntak er en av de største risikofaktorene for overvekt og fedme, samt flere ikke-smittsomme kostrelaterte sykdommer. Samtidig som forekomsten av ... -
Kva innsikt kan biometriske målingar gje om studentar si oppleving av statistikkundervisning?
(Master thesis, 2020)I dette prosjektet har ein freista å avdekkje samanhengar mellom personlegdomstypar og opplevinga av to undervisningsfilmar om same tema, men med forskjelleg innhald og oppbygning. Alle deltakarane fekk sjå begge filmane ... -
Kvalitet av mysepermeatpulver : effekt av utvalgte prosessparametre og variasjon i sammensetning av mysepermeat
(Master thesis, 2019)Mysepermeat er et biprodukt ifra myseproteinpulverproduksjonen, som i Norge blir videre prosessert til mysepermeatpulver. Industrielt opplever man en variasjon i kvaliteten på mysepermeatpulver, og det antas at dette kan ... -
Kvalitet på kalvebrissel : spektroskopisk, kjemisk og sensorisk karakterisering
(Master thesis, 2018)Kalvebrissel er ansett som en delikatesse i mange land, men lite utnyttet i Norge. Det er gjort lite forskning på brisselen, og det er ikke funnet noe litteratur om kvalitet på kalvebrissel. Brisselen er en kjertel lokalisert ... -
Kvalitet på rømme : effekt av pulveranrikning og eksopolysakkaridproduserende syrekultur
(Master thesis, 2019)Kvalitetsegenskapene til rømme anriket med forskjellige melkepulver og syrekulturer ble undersøkt for å øke forståelsen av rømmes kjemiske, reologiske og sensoriske egenskaper. Hensikten med oppgaven var å undersøke effekten ... -
Kvalitetsforandringer tidlig postharvest i brunalgen Saccharina latissima ved bruk av ulike lagringsmetoder
(Master thesis, 2019)Kultivering av makroalger er den raskest voksende sektoren innen akvakultur, makroalger har mange fordeler fremfor landvoksende planter, som en langt høyere vekstrate og bedre evne til å binde karbon. I tillegg vil dyrking ... -
Kvantifisering av mikro- og nanoplast i luft fra arbeidsmiljø
(Master thesis, 2022)Plast er i dag allestedsværende. I 2019 ble plastproduksjonen estimert til å ligge på 368 millioner metriske tonn. De siste årene har den toksikologiske nysgjerrigheten rundt de aller minste plastpartiklene, kategorisert ... -
Kvantitativ analyse av kortisol og kortison ved LC-HRMS i Atlantisk laks (Salmo salar), og sammenlikning av analysedata mellom LC-HRMS og ELISA
(Master thesis, 2022)Oppdrett av Atlantisk laks (Salmo salar) har lenge vært en stor og viktig næring i norsk økonomi. Oppdrettsindustrien har i lengre tid opplevd problemer med ulike sykdommer som medført høy dødelighet. I den siste tiden har ... -
Kvantitativ analyse med høyoppløselig væskekromatografi og tandem massespektroskopi på perfluoroktansyre og perfluoroktansulfonat i vann behandlet med aktivt kull og karbonfiber ved ulike betingelser
(Master thesis, 2015-07-28)Perfluoroktansulfonat (PFOS) og perfluoroktansyre (PFOA) er to perfluorerte forbindelser som har blitt mye brukt til overflatebehandlingsformål i industrien. I høye konsentrasjoner har begge stoffene vist seg å være skadelige ... -
Kvantitativ høytrykksvæskekromatografi tandemmassespektrometri analyse av amfetaminer i blod
(Master thesis, 2012-06-14). -
Kvarg ystet fra konsentrert ystemelk : effekt av råstoff, proteinkonsentrasjon, løpetilsetning, myseavrenning og emulgering
(Master thesis, 2019)Kvarg er en ferskost som selges i en rekke land, særlig i Europa. I Norge er den bedre kjent for konsumentene som Kesam. Det er en fersk ost, med et hvitt utseende. Konsistensen glatt og myk, og smaken frisk og syrlig ... -
Lakesprøyting av norsk storfekjøtt for å forbedre mørhet
(Master thesis, 2012-09-03)Lakesprøytning av biff er en teknologi som vurderes benyttet i det norske markedet. Lakesprøyting av kjøtt kan forbedre både saftigheten og mørheten. Mikrobiologisk er lakesprøytning en utfordring ved at utsidefloraen føres ... -
Layer-by-layer assembly of nanoclays for improved barrier properties of biobased polymers
(Master thesis, 2021)Today, 26 % of the total plastic volume in the world is used for packaging, and over 90 % of this plastic is fossil-based (MacArthur et al., 2016). A growing consumer awareness has led to a demand for alternatives to ... -
Levels of selected pharmaceuticals and personal care products (PPCPs) in the aquatic environment in Tromsø, Norway
(Master thesis, 2017)Pharmaceuticals and personal care products (PPCPs) are acknowledged as environmental pollutants, and for the last decade have gotten a lot of attention. Studies conducted on contamination of PPCPs in the aquatic environment ... -
Ligninvalorisering ved bruk av enzymatiske cocktailer
(Master thesis, 2018)Planters biomasse består i hovedsak av cellulose, hemicellulose og lignin, der lignin utgjør 15-40 % av plantens tørrvekt. Lignin er den nest mest forekommende polymeren på landjorda. Den er svært heterogen, avledet fra ... -
Liking and taste responsiveness across PROP-taster groups in children
(Master thesis, 2021)Overweight and obesity and the associated health risks are a growing concern globally. Research has shown that people who are obese early in life and especially in preadolescence have a high risk of also being obese in ... -
Lipolyse av ex vivo fordøya olje/vatn-emulsjon ved bruk av Offline SPE-GC-MS
(Master thesis, 2015-11-05)Kunnskap om lipidsamansetjing og –fordøying er nyttig i samband med helse og ernæring. I denne oppgåva vart det undersøkt grad av lipolyse i to ex vivo fordøya olje/vatn-emulsjonar stabilisert med myseprotein åleine samt ... -
Lipolyse av homogenisert og ikke-homogenisert kumelk ved bruk av en ex vivo fordøyelsesmodell og GC-MS
(Master thesis, 2014-08-07)Melk er en essensiell kilde til mange næringsstoffer som er nødvendige i humant kosthold. Det er derfor viktig med omfattende kunnskaper om lipidsammensetningen i melk og lipidfordøyelsen av melk i kroppen med tanke på ...