Blar i Master's theses (KBM) på tittel
Viser treff 231-250 av 888
-
Effects of micronutrients on survival and mitochondrial viability in honey bees (Apis mellifera)
(Master thesis, 2013-10-21)Old age is a phase in life that many of us fears. This fear is often related to the impaired quality of life caused by diseases old age brings along. Several micronutrients, often in plant extracts, have promise to ... -
Effects of Perfluorinated Compounds on the Human Mammary Epithelial Cell Line, MCF-10A, In vitro
(Master thesis, 2013-08-07)There is a growing interest in assessing human health effects of persistent organic pollutants (POPs), and several studies have reported in vitro or in vivo effects related to cancer. The main aim of this study was to ... -
Effects of root zone composition and nitrogen and phosphorus rates on mycorrhizal colonization in different turfgrass species on sand-based golf greens in Scandinavia
(Master thesis, 2013-08-07)Mycorrhiza is an ancient and widespread form of symbiosis that takes place when specialized, soil-living fungi colonize plant roots, where they exchange nutrients like nitrogen (N) and phosphorus (P) in return of carbon ... -
Effekt av 3 ulike gjær på dannelse av smak og aromakomponenter i blåmuggost
(Master thesis, 2012-09-20)I denne oppgaven ble effekten av gjær i blåmuggost undersøkt med fokus smak og produksjon av flyktige aromakomponenter. Blåmuggsot ble produsert og tilsatt gjær. 3 gjærtyper ble brukt under forsøket, disse ble sammenlignet ... -
Effekt av antioksidanttilskudd på muskulære tilpasninger til utholdenhetstrening : Western blot analyser av COX4 og HSP60 fra m.vastus lateralis
(Master thesis, 2012-09-07)Bakgrunn: Produsenter av antioksidanttilskudd har lenge hevdet at toppidrettsutøvere bør ta slike tilskudd for å bedre prestasjon, samt å øke helsegevinstene i forbindelse med utholdenhetstrening. De underliggende mekanismene ... -
Effekt av bløtlegging, koking og spiring på innhold av protein og antinæringsstoffer i to sorter av erter (Pisum sativum) og fababønner (Vicia faba L.)
(Master thesis, 2020)Med en raskt økende befolkning og stadig stigende tall over underernærte mennesker, vil det fremover bli et større behov for produksjon av proteinrike næringsmidler med høy næringsverdi. Det er et stigende inntak på ... -
Effekt av enzymer og desinfeksjonsmidler på biofilm av stafylokokker isolert fra matindustrien
(Master thesis, 2014-07-31) -
Effekt av eplesort og gjærtype på produksjon av smaks og aromakomponenter i sider
(Master thesis, 2021)Sider er et resultat av fermentert epleråstoff, der mange biokjemiske prosesser påvirker de organoleptiske egenskapene i sluttproduktet. Samspillet mellom gjær og epleråstoffet er avgjørende for produsere karakteristiske ... -
Effekt av hybridassembly på genomer med shuffloner og repeterte områder
(Master thesis, 2019)Antibiotikaresistens spres mest effektivt mellom bakterier via konjugasjon, men konjugasjon forutsetter at bakteriene binder seg godt nok til hverandre. IncI1-plasmidet er et konjugativt plasmid og inneholder et område ... -
Effekt av høytrykksprosessering av jordbærmos og -juice under produksjon og lagring
(Master thesis, 2013-08-01)Hensikten med denne oppgaven var å undersøke effekten av høytrykksbehandling på nyprosesserte og lagrede jordbærprodukter (Fragaria x ananassa Duch, cv. Senga Sengana). Ved bruk av to ulike produkter, mos og juice, ble det ... -
Effekt av kalsium på fordøyelse av fettsyrer og uttrykk av gener involvert i kolesterolhomeostase i mus
(Master thesis, 2021)Bakgrunn: Hjerte- og karsykdom (HKS), og særlig aterosklerotisk sykdom, er globalt en stor helsebyrde og er den ledende dødsårsaken i verden. Høye konsentrasjoner av lavtetthet-lipoprotein (LDL) i blodet er assosiert med ... -
Effekt av Leuconostoc gasicomitatum på mikroflora i kittmodnet ost, og karakterisering av bakteriocinet leucocin H
(Master thesis, 2012-09-05)Leuconostoc gasicomitatum er én av flere bakteriocinproduserende melkesyrebakterier. Hos denne arten har man oppdaget produksjon av det sirkulære bakteriocinet leucocin H. Dette bakteriocinet har tidligere vist aktivitet ... -
Effekt av melkesyrebakteriers metabolisme på utviklingen av Escherichia coli O157:H7 i melk
(Master thesis, 2010-12-23)Dagens regelverk sier at all melk som omsettes skal være varmebehandlet, men åpner samtidig for salg av melkeprodukter basert på upasteurisert melk, forutsatt overholdelse av visse krav. Dermed kan småskalavirksomheter ... -
Effekt av mikrofiltrering og varmebehandling av ystemelk på osteutbytte
(Master thesis, 2018)I denne oppgaven ble det ystet Gouda-type ost med den hensikt å undersøke effekten av kasein- og laktosestandardisering og varmebehandling av ystemelken på osteutbytte og ostens konsistens. Kasein- og laktosestandardiseringen ... -
Effekt av NOX1 og Reaktive oksygenforbindelser i tarm hos mus som fôres med høyfettdiett
(Master thesis, 2020)Bakgrunn: Et velfungerende fordøyelsessystem er viktig for både mental og fysisk helse. Særlig er et kontrollert miljø og symbiotisk mikrobiom i nederste del av tynntarm svært viktig, da hovednæringsopptak skjer i dette ... -
Effekt av prosessering på in vitro proteinfordøyelighet av åkerbønner (Vicia faba L.)
(Master thesis, 2020)Tilstrekkelig protein i kosten er essensielt for opprettholdelse av en funksjonell kropp, men kvaliteten av proteinet er avgjørende for i hvilken grad proteinet utnyttes. Animalsk protein i form av kjøtt, egg og meieriprodukter ... -
Effekt av svarthyllbær (Sambucus nigra) og dets innholdsstoffer på in vitro modulering av NF-kappaB-aktivitet
(Master thesis, 2015-08-06)Bær av svarthyll (Sambucus nigra) er vist å ha en immunologisk effekt, og det er antatt at et høyt innhold av polyfenoler er årsaken til dette. Det er funnet stor variasjon i innhold av polyfenoler mellom ulike sorter ... -
Effekt av ulike desinfeksjonsstrategier mot Listeria monocytogenes
(Master thesis, 2013-07-09)Kontroll med bakterier som Listeria utgjør en stor utfordring for mange matprodusenter. Listeria monocytogenes er hovedsakelig et produksjonshygienisk problem, forbedret hygiene kan derfor være tiltak for å redusere ... -
Effekt av ulike emballasjematerialer på kvaliteten til Stabburet sin "fersk leverpostei" under kjølelagring ved 4´C
(Master thesis, 2016-09-30)Siden andre verdenskrig har plastproduksjonen og bruken av plast økt drastisk. Omtrent 7% av dagens forbruk av petroleum kan knyttes til plast og plastproduksjon. I et miljøperspektiv kan det være hensiktsmessig å redusere ...