Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorAfseth, Nils Kristian
dc.contributor.advisorRukke, Elling-Olav
dc.contributor.advisorRachah, Amira
dc.contributor.authorStehr, Felicia Judith Marie
dc.coverage.spatialNorwaynb_NO
dc.date.accessioned2018-01-31T13:42:36Z
dc.date.available2018-01-31T13:42:36Z
dc.date.issued2017
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2481037
dc.description.abstractAntallet automatiske melkesystemer (AMS-er) har økt jevnt de siste årene på grunn av større besetninger og høyere krav til effektivitet. Med et AMS kan kua velge når og hvor ofte hun vil melkes. Ulike målinger av kua og melken kan utføres ved hver melking. Bruk av teknologier for måling av helseparametere for individuelle kyr kan sikre tidlig deteksjon av sykdommer og maksimere potensialet til den individuelle kua og flokken. I dette prosjektet ble tørrfilm-FTIR (Fourier transform infrarød spektroskopi) evaluert for det formål å detektere og kvantifisere melkekomponenter for overvåking av storfehelse.nb_NO
dc.description.abstractThe number of automatic milking systems (AMSs) has increased steadily over the past years due to larger herd sizes and higher efficiency demands. With an AMS, a cow can choose when and how often she wants to be milked. Various measurements of the cow and the milk may be performed at each milking. The use of technologies for measurements of health parameters of individual cows may ensure early detection of diseases and maximization of individual cow and herd potential. In the present project, dry-film Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) was evaluated for the purpose of detecting and quantifying milk components for cattle health monitoring.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectFourier transform infrared spectroscopynb_NO
dc.subjectAutomatic milking systemsnb_NO
dc.subjectFatty acid compositionnb_NO
dc.subjectLactacionnb_NO
dc.titleFourier transform infrared spectroscopy (FTIR) for detection and quantification of milk components for cattle health monitoringnb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Mathematics and natural science: 400nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Technology: 500nb_NO
dc.source.pagenumber93nb_NO
dc.description.localcodeM-KBnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal