Browsing Master's theses (KBM) by Subject "Eksopolysakkarider"
Now showing items 1-3 of 3
-
Bakteriofager mot Lactococcus lactis og effekten av eksopolysakkarider på bakteriofagfølsomhet
(Master thesis, 2018)Eksopolysakkarider produseres av mange bakterier, blant annet av Lactococcus lactis. Det har tidligere blitt diskutert om eksopolysakkarider kan beskytte bakterier mot bakteriofagangrep. Hovedmålet med denne studien var å ... -
Konsistens i rømme : effekt av proteinanrikning og eksopolysakkarid-produserende syrekultur
(Master thesis, 2018)Rømme produseres i dag i flere ulike varianter bestående av ulikt fettinnhold. Ved økende innhold av fett vil teksturen av rømme påvirkes, delvis på grunn av ustabile fettkulemembraner etter homogenisering. Fettkulemembranen ... -
Kvalitet på rømme : effekt av pulveranrikning og eksopolysakkaridproduserende syrekultur
(Master thesis, 2019)Kvalitetsegenskapene til rømme anriket med forskjellige melkepulver og syrekulturer ble undersøkt for å øke forståelsen av rømmes kjemiske, reologiske og sensoriske egenskaper. Hensikten med oppgaven var å undersøke effekten ...