Blar i Master's theses (KBM) på forfatter "Langsrud, Solveig"
-
Effekt av ulike desinfeksjonsstrategier mot Listeria monocytogenes
Fossmo, Sabine (Master thesis, 2013-07-09)Kontroll med bakterier som Listeria utgjør en stor utfordring for mange matprodusenter. Listeria monocytogenes er hovedsakelig et produksjonshygienisk problem, forbedret hygiene kan derfor være tiltak for å redusere ... -
Evaluering av ATP overflatetester for påvisning av smuss og Listeria under forhold relevant for lakseindustri
Normann, Marius Austeng (Master thesis, 2017)Det blir brukt mye ressurser på å overvåke renhold i prosessmiljøer for produksjon av lakseprodukter. Samtidig som dette er viktig for å sikre trygg mat med god kvalitet er det for industrien ønskelig å effektivisere ... -
Hemming og frigjøring av biofilm for Staphylococcus spp. : med vekt på produksjonsmiljø for mat
Ledsaak, Elisabeth Oust (Master thesis, 2013-07-19)Stafylokokker kan danne biofilm, og det er antatt at biofilmdannelse spiller en viktig rolle for overlevelse av bakterien i næringsmiddelindustrien. Kunnskap om sammensetning av biofilm matriks er nyttig med tanke på metoder ... -
Kjøkkenvaner og mattrygghet hos forbrukeren : fokus på krysskontaminering og hygiene etter håndtering av rå kylling
Kasbo, Ida Mailen (Master thesis, 2018)Matbåren sykdom er et helsemessig og samfunnsøkonomisk problem. For å sikre trygg mat til alle, er det utformet en strategi som skal dekke hele matkjeden fra «jord/fjord til bord». Det er derimot vanskelig å kontrollere ... -
Konjugativ overføring av IncK og IncI1 plasmider med blaCMY-2 til Escherichia coli og Serratia spp. under forhold relevante for kyllingproduksjonen
Ilag, Hanna Karin (Master thesis, 2016-08-10)Antibiotikaresistens er et økende problem på verdensbasis og utgjør en alvorlig trussel mot folkehelsen. AmpC β-laktamase (AmpC)-produserende Escherichia coli har blitt hyppig påvist i produksjonskjeden for slaktekylling. ...