Blar i Master's theses (KBM) på forfatter "Afseth, Nils Kristian"
-
Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) for detection and quantification of milk components for cattle health monitoring
Stehr, Felicia Judith Marie (Master thesis, 2017)Antallet automatiske melkesystemer (AMS-er) har økt jevnt de siste årene på grunn av større besetninger og høyere krav til effektivitet. Med et AMS kan kua velge når og hvor ofte hun vil melkes. Ulike målinger av kua og ... -
Fra restmaterialer til verdifulle proteinprodukter
Farstad, Paul (Master thesis, 2016-09-30)Det har i de siste få tiårene vært en økende interesse for bioaktive peptider. Bioaktive peptider er kortere proteinkjeder, som har vist seg for å ha noen gunstige egenskaper. De kan utvinnes fra alt av proteinholdige ... -
Infrarød spektroskopi og størrelsesfordelingskromatografi for analyse av industrielt relevante parametere innen enzymatisk protein hydrolyse
Sebulonsen, Christopher Freidon Alboshokeh (Master thesis, 2020)Matindustrirelevante parametere som grad av hydrolyse (DH %), gjennomsnittlig molekylvekt (Mw) og proteininnhold (Protein %) kan brukes for å effektivisere matproduksjonen, samtidig som det er med på å forbedre opplevelsen ... -
Optimalisering av enzymatisk proteinhydrolyse av restråstoff fra atlantisk torsk (Gadus morhua)
Hovig, Frida Wilberg (Master thesis, 2021)Enzymatisk proteinhydrolyse (EPH) er en mye brukt og godt kjent metode for å produsere bærekraftige proteinrike produkter fra restråstoff fra matindustrien. Dagens metoder for EPH baserer seg hovedsakelig på bruk av en ... -
Prosessmålingsteknologi for proteinhydrolysater : FTIR-spektroskopi, SEC og OPA-metode
Ruud, Mari Linnéa (Master thesis, 2018)Enzymatisk proteinhydrolyse av restråstoff fra kjøtt-, fisk- og meierindustrien, med formål om å produsere spiselige peptidprodukter, er en voksende industri. For å kunne utnytte potensialet til disse proteinene er det ... -
Vibrational spectroscopy for qualitative and quantitative analysis of fatty acids in edible fats and oils
Knobel, Nina Marit Øyunn (Master thesis, 2020)Fats and oils are an important part of the diet for many organisms, and fatty acids (FA) are important structural components within organisms. Vibrational spectroscopy are rapid and non-destructive analytical tools, and ...