Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorEkeberg, Dag
dc.contributor.advisorDevle, Hanne
dc.contributor.authorØstbø, Gard
dc.date.accessioned2021-08-09T09:13:41Z
dc.date.available2021-08-09T09:13:41Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2766938
dc.description.abstractInntak av mettet fett har lenge vært assosiert med negative helseeffekter som hjerte og karsykdommer. Mange tidlige utviklingsstadier av hjerte og karsykdommer viser lavgradig betennelse. I forskningsprosjektet LipidInflammaGenes forskes det på sammenhengen imellom utvikling av lavgradig betennelse og opptak av mettet fett fra kjøtt og meieriprodukter. Melkefett regnes som en av de mest komplekse kildene til fett, med over 400 forskjellige fettsyrer. Melkefett består i hovedsak av triacylglyserider (TAG). Under fordøyelsen omdannes TAG til 2-monoacylglyserider (2-MAG) og frie fettsyrer (FFA) som deretter tas i kroppen. Lite forskning er gjort på den metabolske skjebnen til MAG og LipidInflammaGenes ønsker derfor å utvikle en metode for å identifisere og kvantifisere fettsyrene i 2-MAG i meieriprodukter etter fordøyelse. Utvikling av den metoden er hovedmålet for denne oppgaven.en_US
dc.description.abstractThe intake of saturated fat has for a long time been associated with negative health effects such as cardiovascular diseases. Early stages of the development of cardiovascular diseases show signs of low-grade inflammation. In the research project LipidInflammaGenes, research is carried out to find the connection between the development of low-grade inflammation and the intake of saturated fat from meat and dairy products. Dairy fat is one of the most complex sources of natural fat with more than 400 different fatty acids. Dairy fat mostly consists of triacylglycerides (TAG) and during digestion, TAG is broken down to 2-monoacylglycerides (2-MAG) and free fatty acids (FFA) before the body absorbs it. There is limited research on the uptake and metabolic fate of the fatty acid in 2-MAG, and LipidInflammaGenes wants to develop an analytical method to identify and quantify the fatty acid in 2-MAG in digested dairy product. Developing this method is the main goal of this master thesis.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.titleAnalyse av MAG i melk ved bruk av offline SPE GC-MSen_US
dc.title.alternativeAnalysis of MAG in milk using offline SPE GC-MSen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.description.localcodeM-KJEMIen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal