Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorPettersen, Marit Kvalvåg
dc.contributor.advisorGrøvlen, Magnhild Seim
dc.contributor.advisorMaugesten, Tove
dc.contributor.authorHauge, Hanna Marie
dc.coverage.spatialNorwayen_US
dc.date.accessioned2021-01-02T21:28:27Z
dc.date.available2021-01-02T21:28:27Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2721196
dc.description.abstractInnenfor næringsmiddelindustrien er emballasje et viktig hjelpemiddel for å bevare matkvalitet og forhindre matsvinn. Emballasje er i denne sammenhengen nyttig i et miljøperspektiv. Likevel er ikke produksjonen av emballasje alene miljøvennlig, og en er interessert i å minske miljøpåvirkningene som er knyttet til emballasje. Dette kan for eksempel gjøres ved å redusere plastforbruket i form av å bruke tynnere materialer og ved å bruke resirkulerbare materialer. Hensikten med dette forsøket er å undersøke om det er mulig å bruke materialer med mindre miljøpåvirkninger til termoforming av emballasje til kyllingfilet. Materialet som i dag brukes til dette formålet, er ikke- resirkulerbart. En er derfor interessert i å sammenligne dagens ikke- resirkulerbare materiale (materialtykkelse 540 μm) med de resirkulerbare materialene Nice Eco xx 12 (materialtykkelse 170 μm) og Nice Eco xx 17 (materialtykkelse 300 μm). Til dette ble kyllingfilet pakket i termoformet emballasje av referansematerialet (dagens ikke- resirkulerbare materiale) (trekkdybde 40 mm), og Nice Eco xx 12 (trekkdybde 40 mm) og Nice Eco xx 17 (trekkdybde 50 mm). En eventuell overgang til resirkulerbare og tynnere materialer skal ikke gå på bekostning av emballasjens funksjon. Til kontroll av dette ble det gjort utseendebedømmelser, luktsammenligninger, målinger av væsketap og mikrobiologiske analyser av kyllingfiletene fra de ulike pakningene etter ulike lagringstider.en_US
dc.description.abstractIn the food industry, packaging is an important tool for preserving food quality and preventing food waste. In this context, packaging is useful from an environmental perspective. Nevertheless, the production of packaging is not environmentally friendly alone, and there is a desire in reducing the environmental impact associated with packaging. This is possible by reducing plastic consumption in the form of using thinner materials and by using recyclable materials. The purpose of this experiment is to investigate whether it is possible to use materials with less environmental impact for thermoforming of packaging for chicken fillets. The material which is used today for this purpose is non- recyclable. Therefore, there is a desire in comparing today’s non- recyclable material (material thickness 540 μm) with the recyclable materials Nice Eco xx 12 (material thickness 170 μm) and Nice Eco xx 17 (material thickness 300 μm). Any transition to recyclable and thinner materials must not be at the expense of the function of the packaging, and to make sure of this, appearance assessments, odor comparisons, maesurements of fluid loss and microbiological analyses of the chicken fillets from different packages were conducted after different storage times.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectEmballasjeen_US
dc.subjectModifisert atmosfære pakkingen_US
dc.subjectMikrobiologien_US
dc.subjectLCAen_US
dc.titleBruk av resirkulerbare emballasjematerialer til kyllingfilet : effekt av materialtykkelse, modifisert atmosfære pakking, karbon dioksid emitter og ulike fyllingsgrad på kvalitet og holdbarheten_US
dc.title.alternativeUse of recyclable packaging materials for chicken fillets : effects material thickness, modified atmosphere packaging, carbon dioxide emitter and different filling degree on quality and shelf lifeen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.subject.nsiVDP::Teknologi: 500::Næringsmiddelteknologi: 600en_US
dc.source.pagenumber98en_US
dc.description.localcodeM-MATen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal