Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorAlmli, Valérie Lengard
dc.contributor.advisorVarela-Tomasco, Paula
dc.contributor.authorPedersen, Mads Erling
dc.date.accessioned2021-01-02T20:54:06Z
dc.date.available2021-01-02T20:54:06Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2721194
dc.description.abstractOne of the major global societal and environmental issues today is consumer food waste. While attitudes against food waste may be strong, internal intuitive mechanisms may lead consumers to prefer fresher and neater products to less appealing ones. The main objective of this thesis is threefold. First, to compare consumers’ implicit and explicit attitudes towards optimal and suboptimal foods. Second, to investigate the complementarity of implicit and explicit methods when predicting consumer behavior from high-cognitive and lowcognitive measures. Finally, to find out if context has an effect on consumers’ explicit perception of suboptimal foods. Suboptimal fruits and vegetables (bruised, misshaped) and packaged products (dented packaging, broken product) were used as a case.en_US
dc.description.abstractEt av de største globale samfunns- og miljørettede problemene i dag er matsvinn forårsaket av forbrukere. Selv om holdninger mot matsvinn er sterke kan det være interne intuitive mekanismer som leder forbrukere til å velge ferskere og penere produkter fremfor mindre attraktive produkter. Denne oppgaven har tre hovedmål. Det første er å sammenligne forbrukeres implisitte og eksplisitte holdninger til optimale og suboptimale matvarer. Det andre er å undersøke komplementariteten av implisitte og eksplisitte metoder for å forutse forbrukeratferd ved bruk av høye og lave kognitive målinger. Det tredje er å finne ut som kontekst har en effekt på forbrukeres oppfatning av suboptimale matvarer. Suboptimale frukt og grønnsaker (lettere skadet, misformet) og emballerte produkter (bulkete emballasje, produkter som har gått i stykker) ble brukt som prøver.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectfood wasteen_US
dc.subjectevoked contexten_US
dc.subjectsuboptimal foodsen_US
dc.titleIs this food or litter? : explicit and implicit attitudes to sub-optimal foods in evoked purchase and consumption contextsen_US
dc.title.alternativeEr dette mat eller søppel? : eksplisitte og implisitte holdninger til suboptimale matvarer i fremkalt kontekst av hjem og butikken_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.subject.nsiVDP::Teknologi: 500en_US
dc.source.pagenumber102en_US
dc.description.localcodeM-MATen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal