Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorEkeberg, Dag
dc.contributor.advisorDevle, Hanne
dc.contributor.advisorFoseid, Lena
dc.contributor.authorNatvik, Ingeborg
dc.date.accessioned2019-08-14T12:32:24Z
dc.date.available2019-08-14T12:32:24Z
dc.date.issued2019
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2608311
dc.description.abstractMen en stigende verdensbefolkning som vil nå 9,1 milliarder innen år 2050, er det viktig å etablere flere gode kilder til mat og fôr (FAO, 2013). Makroalger er flercellede alger som vokser i strandsonen og på grunt vann (Egeland and Throndsen, 2018). De er rike på n-3 fettsyrer og langkjedede, flerumettede, fettsyrer. Inntak av makroalger kobles sammen med lavere forekomst av sykdommer og helseplager som kreft, hjerte og karsykdommer, overvekt, høyt blodtrykk og diabetes (Brown et al., 2014; Mohamed et al., 2012; Xu et al., 2017). Dyrking av makroalger er i dag en ny industri i Norge, men en meget stor industri i østasiatiske land. Rund 99% av all dyrking og høsting av makroalger foregikk i Asia i 2011 (FAO, 2019). Det er stort potensiale for dyrking av makroalger i Norge, sammen med mikroalger, kan en slik industri generere en omsetning på rundt 40 millioner kroner i nær fremtid (Olafsen et al., 2012).nb_NO
dc.description.abstractThe world population is expected toincrease to 9.1 billion by year 2050, more food and feed resources are thus required (FAO, 2013). Macroalgae are multicellular algae that grow on the shoreline and in shallow water (Egeland and Throndsen, 2018). These algae are rich in n-3 fatty acids and long chained, poly unsaturated, fatty acids (PUFAs). Comsumption of macroalgae is linked to a lower risk of diseases such as cancer, cardiovascular disease, high blood pressure, obesity and diabetes (Brown et al., 2014; Mohamed et al., 2012; Xu et al., 2017). In Norway, growing macroalgae is a new industry, but in east-Asia this is already an established industry. In 2011 99% of all produce of macroalgae was located in Asia (FAO, 2019). There is a large industrial potential for macroalgae production in Norway. Together with microalgae, such an industry can generate 40 million Norwegian kroner (NOK) (Olafsen et al., 2012).nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectLaminaria hyperboreanb_NO
dc.subjectAlaria esculentanb_NO
dc.subjectPalmaria palmatanb_NO
dc.subjectSaccharina latissimanb_NO
dc.subjectMakroalgernb_NO
dc.subjectTangnb_NO
dc.subjectTarenb_NO
dc.subjectOrganisk kjeminb_NO
dc.titleKarakterisering av fettsyrer i L. hyperborea, S. latissima, A. esculenta og P. palmata med GC-MSnb_NO
dc.title.alternativeCharacterization of fatty acids in L. hyperborea, S. latsissima, A. esculenta and P. palmata with GC-MSnb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.source.pagenumber58nb_NO
dc.description.localcodeM-KBnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal