Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorAlmli, Valerie Lengard
dc.contributor.advisorUeland, Øydis
dc.contributor.advisorLangsrud, Solveig
dc.contributor.authorKasbo, Ida Mailen
dc.date.accessioned2019-01-29T15:04:54Z
dc.date.available2019-01-29T15:04:54Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2582924
dc.description.abstractMatbåren sykdom er et helsemessig og samfunnsøkonomisk problem. For å sikre trygg mat til alle, er det utformet en strategi som skal dekke hele matkjeden fra «jord/fjord til bord». Det er derimot vanskelig å kontrollere hva som skjer i siste ledd av matkjeden, hjemme på forbrukerens kjøkken. Forbrukerens rolle knyttet til krysskontaminering og overføring av sykdomsfremkallende bakterier er stor. Det er derfor ofte ønskelig å kartlegge forbrukeradferd på kjøkkenet, å studere ulike grupperinger i befolkningen med tanke på risikoadferd, samt å identifisere potensielle kilder til krysskontaminering (som for eksempel gjennom oppvaskkoster og kjøkkensvamper) på forbrukerens kjøkken. Denne informasjonen kan potensielt benyttes til strategisk og målrettet informasjon og opplæring av forbrukere. Hensikt: Målet med denne masteroppgaven var å få økt kunnskap om kjøkkenvaner og mattrygghet hos forbrukere, med spesielt fokus på krysskontaminering og hygiene etter håndtering av rå kylling.nb_NO
dc.description.abstractFood-borne disease is a health and socio-economic problem. To ensure safe food for all, a strategy has been developed that will cover the entire food chain from "farm to plate". However, it is difficult to control what happens in the last section of the food chain, at the consumer's kitchen. The consumer's role in cross-contamination and transmission of pathogenic bacteria is high. Thus, it is necessary to study consumer behaviour in the kitchen, different groups in the population in terms of risk behaviour, as well to identify potential sources of cross-contamination (for instance dish brushes and dish sponges) at the consumer's kitchen. This information can potentially be used for strategic and targeted training and information to consumers. Purpose: The aim of this master's thesis was to increase knowledge about kitchen habits and food safety in consumers kitchen, with an additional focus on cross contamination and hygiene after handling raw chicken.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.titleKjøkkenvaner og mattrygghet hos forbrukeren : fokus på krysskontaminering og hygiene etter håndtering av rå kyllingnb_NO
dc.title.alternativeConsumers kitchen habits and food safety : focus on crosscontamination and hygiene after handeling raw chickennb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.description.versionsubmittedVersionnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Matematikk og Naturvitenskap: 400nb_NO
dc.source.pagenumber114nb_NO
dc.description.localcodeM-MATnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal