dc.contributor.advisor | Svihus, Birger | |
dc.contributor.author | Lundhaug, Lars Magnus | |
dc.coverage.spatial | Norway | nb_NO |
dc.date.accessioned | 2018-10-03T13:37:59Z | |
dc.date.available | 2018-10-03T13:37:59Z | |
dc.date.issued | 2018 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/2566218 | |
dc.description.abstract | Denne masteroppgaven er en undersøkelse av engrosbidraget av fett per person per dag fra kjøtt, inkludert plussprodukter (også kalt spiselige biprodukter), med fokus på norske husdyr. Det er gjort egne beregninger av engrosbidraget av fett per person per dag fra kjøtt, inkludert plussprodukter i Norge i 2014. Deretter har dette engrosbidraget blitt sammenlignet med engrosbidraget som presenteres i «Utviklingen i Norsk kosthold 2016» (Helsedirektoratet, 2017e). Det blir diskutert mulige feilkilder og usikkerhetsmomenter rundt beregningsgrunnlaget for både engrosbidraget som presenteres i «Utviklingen i Norsk kosthold 2016» (Helsedirektoratet, 2017e) og for engrosbidraget som presenteres i egne beregninger. Det viser seg at det er usikkerhetsmomenter knyttet til hva som er den reelle fettprosenten i norske husdyrslakt, noe som gjør at beregninger av engrosbidrag av fett fra kjøtt har flere store utfordringer. Bruk av tall for fettprosent fra utenlandske raser innenfor ulike typer husdyr kan gi tall for fettprosent som ikke nødvendigvis er representative for vanlige norske raser. Dette er en utfordring i mangel på nyere analyser av norske husdyrslakt. Det er behov for mer nøyaktig data av fettprosent i norske husdyrslakt for å kunne få større sikkerhet rundt engrosbidraget av fett fra norsk kjøtt, inklusiv plussprodukter. | nb_NO |
dc.language.iso | nob | nb_NO |
dc.publisher | Norwegian University of Life Sciences, Ås | nb_NO |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no | * |
dc.subject | Husdyrslakt | nb_NO |
dc.subject | Fett | nb_NO |
dc.subject | Fettsyrer | nb_NO |
dc.subject | Kosthold | nb_NO |
dc.subject | Engrosbidrag | nb_NO |
dc.subject | Helsedirektoratet | nb_NO |
dc.title | Engrosbidrag av fett fra norske husdyrslakt | nb_NO |
dc.type | Master thesis | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811 | nb_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910 | nb_NO |
dc.source.pagenumber | 72 | nb_NO |
dc.description.localcode | M-MAT | nb_NO |