Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorSvihus, Birger
dc.contributor.authorLundhaug, Lars Magnus
dc.coverage.spatialNorwaynb_NO
dc.date.accessioned2018-10-03T13:37:59Z
dc.date.available2018-10-03T13:37:59Z
dc.date.issued2018
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/2566218
dc.description.abstractDenne masteroppgaven er en undersøkelse av engrosbidraget av fett per person per dag fra kjøtt, inkludert plussprodukter (også kalt spiselige biprodukter), med fokus på norske husdyr. Det er gjort egne beregninger av engrosbidraget av fett per person per dag fra kjøtt, inkludert plussprodukter i Norge i 2014. Deretter har dette engrosbidraget blitt sammenlignet med engrosbidraget som presenteres i «Utviklingen i Norsk kosthold 2016» (Helsedirektoratet, 2017e). Det blir diskutert mulige feilkilder og usikkerhetsmomenter rundt beregningsgrunnlaget for både engrosbidraget som presenteres i «Utviklingen i Norsk kosthold 2016» (Helsedirektoratet, 2017e) og for engrosbidraget som presenteres i egne beregninger. Det viser seg at det er usikkerhetsmomenter knyttet til hva som er den reelle fettprosenten i norske husdyrslakt, noe som gjør at beregninger av engrosbidrag av fett fra kjøtt har flere store utfordringer. Bruk av tall for fettprosent fra utenlandske raser innenfor ulike typer husdyr kan gi tall for fettprosent som ikke nødvendigvis er representative for vanlige norske raser. Dette er en utfordring i mangel på nyere analyser av norske husdyrslakt. Det er behov for mer nøyaktig data av fettprosent i norske husdyrslakt for å kunne få større sikkerhet rundt engrosbidraget av fett fra norsk kjøtt, inklusiv plussprodukter.nb_NO
dc.language.isonobnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsnb_NO
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectHusdyrslaktnb_NO
dc.subjectFettnb_NO
dc.subjectFettsyrernb_NO
dc.subjectKostholdnb_NO
dc.subjectEngrosbidragnb_NO
dc.subjectHelsedirektoratetnb_NO
dc.titleEngrosbidrag av fett fra norske husdyrslaktnb_NO
dc.typeMaster thesisnb_NO
dc.subject.nsiVDP::Medisinske Fag: 700::Helsefag: 800::Ernæring: 811nb_NO
dc.subject.nsiVDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910nb_NO
dc.source.pagenumber72nb_NO
dc.description.localcodeM-MATnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal