dc.contributor.author | Nielsen, Ida Kristine | |
dc.date.accessioned | 2012-09-06T11:00:36Z | |
dc.date.available | 2012-09-06T11:00:36Z | |
dc.date.copyright | 2012 | |
dc.date.issued | 2012-09-06 | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/186412 | |
dc.description.abstract | Målet med denne oppgaven har vært å finne hvilke aminosyrer som interagerer med substratet i -3 og +3 subsetet i ChiA og hvilken effekt de har. Det er spesielt interessant å se på om disse har innvirkning på substratposisjonering og bindingsstyrke. Seterettet mutagenese benyttes for å se hvilken betydning en spesifikk aminosyre i enzymets aktive sete har under degradering av et substrat.
Arg172 interagerer sterkt med OH i karbon 6 på sukkeret i -3 og N-acetylgruppene på sukkerenhetene i -2 og -4. Ved å mutere denne til glutamin (R172Q) og alanin (R172A) skal det undersøkes hvilken effekt R172 har på substratbinding og posisjonering. Lys399 i +3 har blitt identifisert som en mulig kandidat til å interagere med binding av substrat under hydrolyse. For å se hvilken effekt denne har på substratbindingsstyrke ble denne mutert til serin (K399S). | no_NO |
dc.language.iso | nob | no_NO |
dc.publisher | Norwegian University of Life Sciences, Ås | |
dc.subject | Kitinase A | no_NO |
dc.subject | Serratia marcescens | no_NO |
dc.title | Substratposisjonering i kitinase A fra Serratia marcescens | no_NO |
dc.title.alternative | Substrate positioning in chitinase A from Serratia marcescens | no_NO |
dc.type | Master thesis | no_NO |
dc.subject.nsi | VDP::Technology: 500::Food science and technology: 600 | no_NO |
dc.source.pagenumber | 98 | no_NO |