• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM)
  • Master's theses (KBM)
  • View Item
  •   Home
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM)
  • Master's theses (KBM)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Undersøkelse av industrirelevant metodikk for hurtig kvantifisering av sukker i potet

Stene, Kim F.
Master thesis
Thumbnail
View/Open
Stene_2011.pdf (1.947Mb)
URI
http://hdl.handle.net/11250/186341
Date
2011-10-10
Metadata
Show full item record
Collections
  • Master's theses (KBM) [742]
Abstract
I denne masteroppgaven ble forholdet mellom glukose- og fruktoseinnhold i potet undersøkt ved hjelp av High Performance Anion Exchange Chromatography med Pulsed Amperometric Detection (HPAEC-PAD) (se kapittel 3.1). Nøyaktigheten ved kvantitativ bestemmelse av sukker i potet for tre forskjellige hurtigmetoder ble også undersøkt. De tre hurtigmetodene var blodsukkermåler (BSM), reflektometer (RM) og Fourier-transform infrarød-spektroskopi (FT-IR). Innhold av glukose i potet ble brukt for å sammenligne analysemetodene, og HPAEC-PAD ble benyttet som referansemetode (se kapittel 3.2). To ulike prøveopparbeidings- metoder ble også sammenliknet for å undersøke om metodene påvirket resultatet for kvantitativ bestemmelse av glukose, fruktose og sukrose i potet. Den ene metoden var basert på potetjuice mens den andre metoden var basert på frysetørket potet (se kapittel 3.3).

Det ble ikke funnet noe konstant forhold mellom glukose- og fruktoseinnhold i potetsortene undersøkt. I følge resultatene i denne oppgaven kan dermed ikke innhold av det ene sukkeret predikeres ut fra målt innhold av det andre. Undersøkelsen av hurtigmetodene viste at ingen av metoden var like nøyaktig som referansemetoden. Reflektometer og FT-IR var mest nøyaktig, mens BSM var minst nøyaktig. Alle metodene kan derimot brukes for å gi relativt nøyaktig svar på innhold av glukose i potetjuice. For sammenlikningen av prøveopparbeidingsmetoder var det for få prøver til å si noe sikkert hvorvidt det var forskjell mellom metodene med hensyn til målt innhold av de ulike sukkerene.

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit