Blar i Master's theses (KBM) på emneord "fermentering"
Viser treff 1-3 av 3
-
Effekt av melkesyrebakteriers metabolisme på utviklingen av Escherichia coli O157:H7 i melk
(Master thesis, 2010-12-23)Dagens regelverk sier at all melk som omsettes skal være varmebehandlet, men åpner samtidig for salg av melkeprodukter basert på upasteurisert melk, forutsatt overholdelse av visse krav. Dermed kan småskalavirksomheter ... -
Fermentering med melkesyrebakterier av norskproduserte belgfrukter, og effekt på fytinsyreinnhold
(Master thesis, 2020)Belgfrukter har vært en essensiell del av menneskets kosthold i århundrer som en god kilde til energi og næringsstoffer. Det har likevel vært en lite effektiv utnyttelse av planteproteiner fra belgfrukter i moderne tid med ... -
Growth, metabolism and beer brewing with kveik
(Master thesis, 2020)In this thesis, the microbiological diversity of ten different types of kveik were studied. Strains of bacteria and yeast from the four kveiks Ørjasæter, Gausemel, Otterdal and Gamlegrua were isolated, sequenced and ...