Blar i Master's theses (KBM) på emneord "Ost"
Viser treff 1-4 av 4
-
Bakteriofager mot Lactococcus lactis og effekten av eksopolysakkarider på bakteriofagfølsomhet
(Master thesis, 2018)Eksopolysakkarider produseres av mange bakterier, blant annet av Lactococcus lactis. Det har tidligere blitt diskutert om eksopolysakkarider kan beskytte bakterier mot bakteriofagangrep. Hovedmålet med denne studien var å ... -
Effekten av pH og temperaturbehandling for kvalitetsfeilen melenhet i fløtemysost
(Master thesis, 2019)Brunost er et tradisjonsrikt produkt i Norge og har vært industrielt produsert siden starten av 1860-tallet. Osten er sammensatt av myse, som blandes med melk og fløte, enten fra ku, geit eller begge deler. Disse ... -
Kartlegging av sammensetning og overlevelse av sporedannere langs produksjonslinjen for melkepulver med spesielt fokus på Klostridier
(Master thesis, 2020)Sporer av genus Clostridium (Klostridier) og genus Bacillus (Basillus) lever i jord og vann, og under innhøsting av gresset kan sporer som lever nederst på stengelen bli med over i silofôret. Slik kan sporer entre ... -
Kvarg ystet fra konsentrert ystemelk : effekt av råstoff, proteinkonsentrasjon, løpetilsetning, myseavrenning og emulgering
(Master thesis, 2019)Kvarg er en ferskost som selges i en rekke land, særlig i Europa. I Norge er den bedre kjent for konsumentene som Kesam. Det er en fersk ost, med et hvitt utseende. Konsistensen glatt og myk, og smaken frisk og syrlig ...