Blar i Master's theses (KBM) på emneord "Melk"
Viser treff 1-5 av 5
-
Analyse av TAG, DAG, og MAG i fordøyd kumelk ved off-line SPE-SPE og GC-MS
(Master thesis, 2015-02-25)Melk og fermenterte meieriprodukter fra ulike dyr har i flere tusen år blitt brukt som human næringskilde. Fettinnholdet i kumelk er 3-4 g/100 g, hvor omtrent 95-98 % er i form av triglyserider. Resten er små mengder ... -
Bacillus weihenstephanensis samkulturert med Pseudomonas spp. og Paenibacillus lactis i kjølelagret melk : vekst og produksjon av kvalitetsforringende komponenter
(Master thesis, 2018)Sammensetningen av den psykotrofe bakteriefloraen i melk endres over tid og påvirkes blant annet av årstid, kjøletemperatur og tidspunkt i holdbarhetsperioden. Hensikten med denne oppgaven var å undersøke hvordan Bacillus ... -
Bakterier fra juret til kyr : vekst og metabolisme i melk hos utvalgte isolater av melkesyrebakterier og patogener
(Master thesis, 2019)Det har lenge vært en oppfatning at juret hos friske kyr ikke innehar noen egen mikrobiota. For å undersøke dette ble det NFR-finansierte prosjektet «Jurfrisk» opprettet ved NMBU, og et av målene for prosjektet har vært å ... -
Påvisning av antibiotikaresistente bakterier i melkeprøver fra norske kyr ved bruk av fenotypiske og genotypiske metoder
(Master thesis, 2020)Bakgrunn: Verden over er antimikrobiell resistens et økende helseproblem. Mangelen på overvåkning hos husdyr og matvarer er en begrensning på å forstå omfanget. Forekomst av antibiotikaresistente bakterier hos matproduserende ... -
Pseudomonas fluorescens i melk: Vekst og metabolisme under lagring ved ulike temperaturer, med spesielt fokus på proteolytisk aktivitet.
(Master thesis, 2015-08-06)Milk is a biological and nutritious product particularly susceptible to microbial degradation if not handled properly. One type of psychrotrophic bacteria often associated with microbial spoilage and impaired quality in ...