Blar i Master's theses (KBM) på forfatter "Wicklund, Trude"
-
Brygging med egenmaltet norskdyrket bygg
Le Bozec, Niels Nonstad (Master thesis, 2017)Økende etterspørsel etter norske råvarer og etablering av flere mikrobryggerier her til lands de siste årene har ført til at utviklingen av et helnorsk øl var eneste veien å gå. I dag blir det hovedsakelig benyttet importmalt ... -
Effekt av eplesort og gjærtype på produksjon av smaks og aromakomponenter i sider
Rokstad, Sofie Mejdell (Master thesis, 2021)Sider er et resultat av fermentert epleråstoff, der mange biokjemiske prosesser påvirker de organoleptiske egenskapene i sluttproduktet. Samspillet mellom gjær og epleråstoffet er avgjørende for produsere karakteristiske ... -
Effekt av høytrykksprosessering av jordbærmos og -juice under produksjon og lagring
Grimsbo, Ingunn Haugland (Master thesis, 2013-08-01)Hensikten med denne oppgaven var å undersøke effekten av høytrykksbehandling på nyprosesserte og lagrede jordbærprodukter (Fragaria x ananassa Duch, cv. Senga Sengana). Ved bruk av to ulike produkter, mos og juice, ble det ... -
Effekten av melkebaserte ingredienser på kvaliteten til glutenfritt brød
Rønning, Nikoline Engebretsen (Master thesis, 2018)Bakgrunnen for denne masteroppgaven var en kombinasjon av økende mengde restråstoffer med interessante funksjonelle egenskaper og utfordringen med å lage gode, glutenfrie brød. Sur myse er restråstoffet etter produksjon ... -
Finne ut hvilken epleblanding og betingelser som egnet seg best for å utvikle en norskpreget sider med god sensorisk kvalitet på ca. 4,7 % alkohol eller under, laget av norske epler
Skottheim, Elizabeth Rose (Master thesis, 2016-08-10)Smaken av eplesider er en konsekvens av en rekke biokjemiske interaksjoner som skjer mellom mange kjemiske komponenter og sensoriske reseptorer som ikke alltid er like enkle å identifisere. 33 ulike sider fra 4 epleblandinger ... -
Forbedring av skumkvalitet på Carlsberg pils : produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved tilsetning av humleekstraktene Alpha foam og Tetra i filtrert øl
Haug Pedersen, Line (Master thesis, 2013-08-07)Skum er først og fremst en viktig visuell egenskap ved ølets kvalitet og estetikk. Et skum som har en viss holdbarhet og som henger delvis fast på glassveggen (kling), er en egenskap som er særegent for øl. Ølskummets ... -
Growth, metabolism and beer brewing with kveik
Aasen, Nadia Marlen (Master thesis, 2020)In this thesis, the microbiological diversity of ten different types of kveik were studied. Strains of bacteria and yeast from the four kveiks Ørjasæter, Gausemel, Otterdal and Gamlegrua were isolated, sequenced and ... -
Ko-fermentering av surøl med bruk av kveik, Lb brevis og B. bruxellensis
Prytz, Elias Ernestus (Master thesis, 2020)I denne oppgaven ble det utført et småskala vekstforsøk og et bryggeforsøk, for å undersøke om man ved bruk av kofermentering med kveik gjær, melkesyrebakterier og villgjær kan lage et surøl. Som har høy aromakompleksitet ... -
Malting av norskdyrket bygg
Skilbrigt, Even (Master thesis, 2016-08-10)De senere år har det vært en økende interesse for matspesialiteter i Norge, og det har blitt etablert flere og flere mikrobryggerier. Øl med lokal tilknytning, historie og smak er interessant for mikrobryggeriene, som ... -
Phenols in beer derived from wood : qualifying and quantifying different phenols in beer aged with wooden chips
Haneborg, Terje Brodahl (Master thesis, 2020)Øl har blitt lagret på trefat siden produksjonen av fat startet for over 1000 år siden, og fatlagring av øl har blitt mer populært de siste årene etter mikrobryggeri-bølgen startet. Men hva skjer egentlig med øl når det ... -
Produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved bruk av forskjellige typer humleprodukter i moderne ølproduksjon
Kippe, Cecilia Midtsund (Master thesis, 2012-10-12)Humle er først og fremst viktig for smaksopplevelsen som kjennetegner øl, hvorav bitterheten er av spesiell betydning. Det er α-syrene i humle, som etter omdanning til vannløselige iso-α-syrer gir ølet bittersmak. Hvor mye ... -
Sensorisk og kjemisk karakterisering av aromakomponenter i jordbærsyltetøy
Bakke, Maiken Opseth (Master thesis, 2016-08-09)Nordmenn er blant verdenstoppen når det kommer til konsum av jordbærsyltetøy per innbygger. De siste årene har forskning på jordbærsyltetøy hovedsakelig omhandlet antocyaniner og antioksidanter grunnet deres helsebringende ... -
Siderproduksjon av norske epler
Hoel, Karianne (Master thesis, 2016-08-10)Siderproduksjon var lenge typisk for England, men er også blitt innført i andre europeiske land, som Frankrike og Spania, med stor suksess. I Norge har siderproduksjon lenge vært begrenset til Hardanger-området. Det finnes ... -
Vegetable emulsions and Norwegian-grown pulses as ingredients in plant-based food products : effects on quality characteristics of falafel
Nersten, Solveig (Master thesis, 2021)In the last few years, plant-based food products have increased in popularity both in Europe generally and Norway specifically. At the same time, the Norwegian Directorate of Health recommends a mainly plant-based diet ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med gjær isolert fra sider og kveik
Kaasa, Christine Sverdrup (Master thesis, 2018)Gjær er en av bidragsyterne til aromakomponentproduksjonen i øl. Mengde aromakomponenter produsert av gjær avhenger blant annet av faktorerer som temperatur, pH, oksygentilgang og plato. Komponentene med størst innvirkning ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med melkesyrebakterier og gjær
Kvam, Guro (Master thesis, 2017)Ølbrygging er et håndverk forbundet med lange tradisjoner, med røtter tilbake til det 12. århundrets Europa. Før dagens mikrobiologiske teknikker ble oppfunnet var all øl spontangjæret med en kompleks sammensetning av ulike ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med ulike stammer av gjær
Tanderø, Ludvig Nikolai (Master thesis, 2016-08-10)Aromastoffer i øl er viktig for å gi ølet en særegenhet. Gjær er en stor bidragsyter. Metabolitter fra gjær bidrar til en rekke smaker og aromastoffer som er ønskelig i øl. Flyktige stoffer som estere, høyere alkoholer, ...