Blar i Master's theses (KBM) på forfatter "Knutsen, Svein Halvor"
-
Effekt av bløtlegging, koking og spiring på innhold av protein og antinæringsstoffer i to sorter av erter (Pisum sativum) og fababønner (Vicia faba L.)
Jørgensen, Emilie Gullberg (Master thesis, 2020)Med en raskt økende befolkning og stadig stigende tall over underernærte mennesker, vil det fremover bli et større behov for produksjon av proteinrike næringsmidler med høy næringsverdi. Det er et stigende inntak på ... -
Effekt av prosessering på in vitro proteinfordøyelighet av åkerbønner (Vicia faba L.)
Gulbrandsen, Marte Wallin (Master thesis, 2020)Tilstrekkelig protein i kosten er essensielt for opprettholdelse av en funksjonell kropp, men kvaliteten av proteinet er avgjørende for i hvilken grad proteinet utnyttes. Animalsk protein i form av kjøtt, egg og meieriprodukter ... -
Undersøkelse av tørrfraksjonering av åkerbønner dyrket i Norge
Ertesvåg, Ingeborg Lea (Master thesis, 2020)I en verden med økende befolkning, er det nødvendig å øke matproduksjonen for å sikre nok mat. I Norge har bruk av belgvekster til mat økt de siste årene. Prosjektet FoodProFuture jobber med å utvikle kunnskap om produksjon, ... -
Utvikling av plantebaserte drikker (plantemelk) av erter og bygg
Dahle, Marianne Rykkelid (Master thesis, 2021)Plantebaserte drikker eller plantemelk er en raskt voksende produktkategori. Slike drikker sammenlignes med tradisjonelle melkebaserte drikker i smak og bruk. Derfor er det problematisk at de fleste slike produkter på ...