Blar i Master's theses (KBM) på forfatter "Egelandsdal, Bjørg"
-
Faktorer som kan ha innvirkning på lipidoksidasjon i margarin
Olsen, Aurora Østberg (Master thesis, 2017)Margarin og andre matvarer med et høyt innhold av flerumettede fettsyrer er utsatt for lipidoksidasjon og vil gi harsk smak, som anses å være en alvorlig kvalitetsfeil, både sensorisk og ernæringsmessig. Holdbarheten til ... -
Kostholdet til unge norske kvinner klassifisert tilordnet NOVA klassifiseringen og de Amerikanske retningslinjene for kosthold (2020-2025)
Heide, Julie (Master thesis, 2021)Et ubalansert kosthold med lav ernæringsmessig kvalitet og for høyt energiinntak er en av de største risikofaktorene for overvekt og fedme, samt flere ikke-smittsomme kostrelaterte sykdommer. Samtidig som forekomsten av ... -
Kvalitetsforandringer tidlig postharvest i brunalgen Saccharina latissima ved bruk av ulike lagringsmetoder
Leikvoll, Ingrid (Master thesis, 2019)Kultivering av makroalger er den raskest voksende sektoren innen akvakultur, makroalger har mange fordeler fremfor landvoksende planter, som en langt høyere vekstrate og bedre evne til å binde karbon. I tillegg vil dyrking ... -
Social and socio-demographic effects on food waste : the case of suboptimal food
Yaqub, Siddiqua (Master thesis, 2016-08-10)I løpet av de siste årene, har det vært økt oppmerksomhet rettet mot matsvinn. FAO har estimert 1.3 milliarder tonn matsvinn årlig, hvorav forbrukerne er ett av de største bidragsyterne. Den negative belastningen matsvinn ... -
The potential of a smart phone app to support consumers in preventing household food waste
Hoem, Helen (Master thesis, 2017)Background: Food waste is one of today’s greatest threats against sustainability. One of the most important reasons for food waste generation in developed countries is the un-willingness of many consumers to buy or consume ... -
Utvikling av en sunnere spekepølse tilsatt kostfiber og mindre salt
Andersen, Ida Brurberg (Master thesis, 2016-08-10)Spekepølse er et populært kjøttprodukt til brødmåltider. Spekepølser inneholder mye mettet fett og salt og oppfattes derfor som et usunt produkt. Dagens kostråd anbefaler å spise matvarer som inneholder mindre mettet fett, ...