Blar i Master's theses (KBM) på forfatter "Davide Porcellato"
-
Hemming av muggvekst i brød ved tilsetting av LAB, PAB og kalsiumpropionat i surdeig; en studie om vekst, metabolisme og antimikrobiell effekt av organiske syrer og reduksjon i pH
Høy, Kristine Øiestad (Master thesis, 2023)Brød og bakevarer står for en stor andel matsvinn årlig, noe som ofte skyldes muggvekst. Mugghemmende bakteriekulturer har fått stor oppmerksomhet som følge av forbrukernes ønske om naturlig mat uten kjemiske tilsetningsstoffer. ... -
Mikrobiota, vekst og metabolismestudier av rekesalat pakket i modifisert atmosfære (MAP)
Kristiansen, Ingrid Strand (Master thesis, 2023)Maten vi spiser er sjeldent steril og kan inneholde mikroorganismer som finnes naturlig i råvarene, eller ved at de tilføres under bearbeiding og produksjon. I noen tilfeller kan mikroorganismer føre til dårlig kvalitet i ... -
Undersøkelse av teknologiske egenskaper av melkesyrebakterier fra belgvekster, korn og pseudokorn og deres potensiale som starterkultur i surdeig
Hilstad, Martine (Master thesis, 2023)Surdeigsfermentering av korn, pseudokorn og belgvekster er en veletablert teknologi for forbedring av egenskaper til produkter. Melkesyrebakterier er mye brukt til fermentering og konservering, enten som naturlig forekommende ...