Blar i Master's theses (KBM) på forfatter "Anne-Grethe Johansen"
-
Brygging av surøl med ulike sidestrømmer fra meieriindustrien
Voilås, Ingrid (Master thesis, 2023)Med en økende produksjon av meieriprodukter, øker også volumet av sidestrømmer som fremstillingen av disse produktene fører med seg. Produksjon av cottage cheese og yoghurt danner en sidestrøm av sur myse som inneholder ... -
Kjemiske og fysiske endringer i UHT-drikke lagret ved ulike lagringstemperaturer
Johansen, Stine Mari (Master thesis, 2023)Melk er en viktig del av menneskets kosthold, og Norge er et av landene med høyest melkekonsum per innbygger på verdensbasis. Men store mengder melk kastes hvert år, og en måte å bidra i kampen mot matsvinn på er å øke ... -
Ultrafiltrering av sur myse - Effekt av forbehandling og filtreringstemperatur
Dagsvik, Erika (Master thesis, 2023)Meieriindustrien strever med å finne gode løsninger for bruk av sur myse på bakgrunn av dens syrlighet og sammensetning. Ultrafiltrering av søt myse er utbredt og resultatet av dette er en rekke ingredienser som har blitt ...