Blar i Master's theses (KBM) på tittel
Viser treff 617-636 av 888
-
Produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved bruk av forskjellige typer humleprodukter i moderne ølproduksjon
(Master thesis, 2012-10-12)Humle er først og fremst viktig for smaksopplevelsen som kjennetegner øl, hvorav bitterheten er av spesiell betydning. Det er α-syrene i humle, som etter omdanning til vannløselige iso-α-syrer gir ølet bittersmak. Hvor mye ... -
Produktoptimalisering av yoghurt på TINE Meieriet Oslo
(Master thesis, 2015-08-05) -
Produkttesting i butikk : utvikling, gjennomføring og forbrukeroppfatning
(Master thesis, 2021)Plastemballasje bidrar til å forlenge holdbarheten på matvarer og redusere matsvinn. Samtidig er plast på avveie er et stort miljøproblem. Virksomheter gjennomfører tiltak for å redusere mengden plastemballasje som benyttes ... -
Prosessivitet i familie 18 kitinaser
(Master thesis, 2012-09-11)Astma er en kronisk betennelsessykdom som er et resultat av inflammasjon i luftveiene og det er anslått at 300 millioner mennesker lider av denne sykdommen. Antallet stiger ettersom flere land blir urbanisert og det er ... -
Prosessmålingsteknologi for proteinhydrolysater : FTIR-spektroskopi, SEC og OPA-metode
(Master thesis, 2018)Enzymatisk proteinhydrolyse av restråstoff fra kjøtt-, fisk- og meierindustrien, med formål om å produsere spiselige peptidprodukter, er en voksende industri. For å kunne utnytte potensialet til disse proteinene er det ... -
Prosesstekniske tiltak for økt dannelse av isoamylacetat i Dahls Pils
(Master thesis, 2013-08-16)Øl består av mange ulike aromakomponenter. Sammensetningen av aromakomponentene utgjør smaken i øl, og små endringer i konsentrasjon av disse kan gi et totalt forandret smaksbilde. Dette er aromakomponenter som ester og ... -
Protein dysregulation in immune cells of multiple sclerosis patients
(Master thesis, 2020)Multiple sclerosis (MS) is a complex, autoimmune and inflammatory disease affecting the central nervous system. The pathogenesis of MS is not completely understood, but T cell activation is believed to be an important part ... -
Protein-protein interactions involved in the interferon antagonistic activity of infectious salmon anemia virus (ISAV).
(Master thesis, 2011-09-06)Infeksiøs lakseanemi virus (ILAV) er et akvatisk influensa-lignende virus som infiserer Atlantisk laks og forårsaker stor dødlighet. Til nå er det ikke utviklet effektive vaksiner som gir god beskyttelse mot ILAV. Utbrudd ... -
Proteinanalyse ved hjelp av massespektrometri
(Master thesis, 2010-11-16)Hovedmålet med oppgaven var å teste ulike prosedyrer for fraksjonering av celler. Ved å identifisere og kvantifisere proteinuttrykk ved hjelp av LC-MS (væskekromatografi-massespektrometri) som metode kan man bestemme ... -
Proteiner i det medisinske soppekstraktet AndoSanTM
(Master thesis, 2014-07-30)AndoSan™ er et medisinsk soppekstrakt der hovedkomponenten er den champignonlignede soppen Agaricus blazei Murill (AbM). Preparatet inneholder også to andre sopparter, Hericium erinaceum og Grifola frondosa. De siste årene ... -
Proteinrik geitmelkyoghurt
(Master thesis, 2015-08-10)Hensikten med denne oppgaven var å lage en god geitmelkyoghurt ved bruk av membranfiltrert melk. Målet var å framstille en yoghurt med et høyt proteininnhold (10 %) og et normalt fettinnhold for geitmelk (4 %). I dette ... -
Proteolyse ved eksogene enzymer gir mulige effekter på spisekvalitet, proteinfordøyelse og bioaktivitet i Semitendinosus
(Master thesis, 2018)Mørhet er avgjørende når forbruker velger kjøttstykke. I framtidens kjøttproduksjon kan tilførsel av eksogene enzymer muligens bidra til forbedret mørhet i seige muskler som normalt brukes til prosessert kjøtt. Videre kan ... -
ProWok prosessanlegg, produksjonsoptimalisering og fremtidig potensiale
(Master thesis, 2014-08-14) -
Pseudomonas fluorescens i melk: Vekst og metabolisme under lagring ved ulike temperaturer, med spesielt fokus på proteolytisk aktivitet.
(Master thesis, 2015-08-06)Milk is a biological and nutritious product particularly susceptible to microbial degradation if not handled properly. One type of psychrotrophic bacteria often associated with microbial spoilage and impaired quality in ... -
Pseudomonas isolert fra rå melk : vekst og proteolytisk aktivitet i UHT-melk ved ulike temperaturer
(Master thesis, 2016-09-06)Rå melk vil, på grunn av sin næringsrike sammensetning, gunstige pH og høye vannaktivitet, forringes raskt om den blir stående ute i romtemperatur, men også ved kjølelagring over tid vil den forringes på grunn av psykrotrofe ... -
Pseudomonas isolert fra ubehandlet melk : vekst og lipolytisk aktivitet ved ulike lagringstemperaturer
(Master thesis, 2016-09-07)Kjølelagring av kumelk i verdikjeden frem til varmebehandling på meieriet danner et selektivt miljø for psykrotrofe bakterier. Disse bakteriene tilhører hovedsakelig slekten Pseudomonas som har evnen til å produsere ... -
Purification and characterisation of new bacteriocins
(Master thesis, 2020)Not long after the discovery of the first antibiotics in the 20th century, bacteria resistant to this treatment has appeared and the spread of their genes can occur in several ways. This development has just increased, and ... -
Purification and characterization of "Chitin binding protein D" from P. aeruginosa
(Master thesis, 2020) -
Purification and characterization of streptovoracin, a novel antibiotic produced by a Pseudomonas species isolated from the Oslo fjord
(Master thesis, 2019)Antibiotikaresistent Streptococcus pneumoniae er en av de 18 største bakterielle truslene verden står ovenfor. Bakterien er alene ansvarlig for oppunder 2 millioner dødsfall hvert år på verdensbasis. På grunn av stadig ... -
Purification and initial characterization of the H+/Mg2+ ATPase B from Salmonella typhimurium
(Master thesis, 2014-02-18)The structural determination of MgtB is not only necessary to reveal its unknown mechanism but also would be of great value to compare with other Mg2+ transporters in the Mg2+ transport system. Like most gram negative ...