Blar i Master's theses (KBM) på tittel
Viser treff 317-336 av 893
-
Factors associated with host DNA methylation in infant stool
(Master thesis, 2022)DNA methylation plays an important role in the regulation of gene expression. There are several factors that can affect DNA methylation, with a complex interplay between the different mechanisms. The maturation of the ... -
Faktorer som kan ha innvirkning på lipidoksidasjon i margarin
(Master thesis, 2017)Margarin og andre matvarer med et høyt innhold av flerumettede fettsyrer er utsatt for lipidoksidasjon og vil gi harsk smak, som anses å være en alvorlig kvalitetsfeil, både sensorisk og ernæringsmessig. Holdbarheten til ... -
Faktorer som ligger til grunn for arbeidet mot antibiotikaresistens innad og på tvers av de ulike sektorene folkehelse, dyrehelse og miljøhelse
(Master thesis, 2021)Bakgrunn: Det har skjedd en dramatisk økning av antibiotikaresistente mikrober innenfor nesten alle økologiske nisjer de siste tiårene og i 2012 slo WHO fast at antibiotikaresistens er en av de største helsetruslene i ... -
Familiegenetikk og mutasjoner : betydningen av modellvalg
(Master thesis, 2013-08-22)Sammendrag: Familiegenetikk brukes i slektskapssaker i juridisk sammenheng, og først og fremst innen farskapssaker. I en standard farskapssak vil far og barn dele minst ett allel i hver markør. Ved en ikke-standard farskapssak ... -
Fatty acid analysis of dairy products after in vitro digestion by using offline SPE and GC-MS.
(Master thesis, 2023)Dairy products are an essential source of nutrition in Nordic diets. Lipids are a substantial part of bovine milk and a vital energy source, as well as providing physiological components in enzymes and immune systems, ... -
Fermentation and downstream processing of yeast for production of single-cell proteins and exopolysaccharides
(Master thesis, 2019)Yeasts are known to be sources of highly quality proteins and exopolysaccharides (EPS). The main goal in this study was to produce and process yeasts of biotechnological interest to investigate whether these species can ... -
Fermentation of raffinose family oligosaccharides by different yeast and bacteria in sour beer cofermentations
(Master thesis, 2023)Legumes are a widespread and nutritious food source, ingested worldwide and used to produce a variety of products. They are however also known for producing gas and bloating when ingested. This is due in part to raffinose ... -
Fermented versus unfermented macroalgae as sodium chloride replacers in bread : impact on dough rheology, bread quality and sensory properties
(Master thesis, 2023)Norge er en av de mest produktive stedene for utnyttelse av makroalger i verden, og verdens tredje største produsent av villhøstede av makroalger. Makroalger har et stort potensiale til å bli brukt som en viktig ingrediens ... -
Fermentering av exopolysakkaridproduserende bakterier : effekt på tekstur
(Master thesis, 2022)Det plantebaserte markedet er i stor vekst, og mange plantebaserte produkter består av ekstrudert planteprotein og teksturgivende tilsetningsstoffer. Derfor er det av interesse å undersøke alternative og mer skånsomme ... -
Fermentering av kikerter med eksopolysakkaridproduserende melkesyrebakterier og deres effekt på tekstur
(Master thesis, 2023)Målet med denne oppgaven var å undersøke effekten av in situ eksopolysakkarid produksjon ved melkesyre fermenterings på teksturen til kikertpuré. Dette ble undersøkt for å se om dette kan være en alternativ metode til ... -
Fermentering med melkesyrebakterier av norskproduserte belgfrukter, og effekt på fytinsyreinnhold
(Master thesis, 2020)Belgfrukter har vært en essensiell del av menneskets kosthold i århundrer som en god kilde til energi og næringsstoffer. Det har likevel vært en lite effektiv utnyttelse av planteproteiner fra belgfrukter i moderne tid med ... -
Fetatype ost av geitemelk
(Master thesis, 2015-08-06)Feta has been produced in Greece since Homer's days and the original Feta cheese is made from sheep's milk mixed with a maximum of 30 % goat`s milk. One aim of this study was to investigate whether goat's milk was suitable ... -
Fettsyreestere i toksiske skjell : fettsyreprofil, DTX-3-profil og optimalisering av hydrolyse
(Master thesis, 2016-08-10)Denne oppgaven studerte hvordan skjell kan danne fettsyreestere fra toksiner som forsvarsmekanisme. Likheter og forskjeller i fire arter ble vurdert ved å sammenligne dannelse av dinophysistoksin-3 (DTX-3) fra fettsyrer ... -
Filtering the co-expression networks of populus Trichocarpa
(Master thesis, 2014-08-07)Before further study of gene-Co-expression network, it is prior to filter the network, the analysis aim to check whether co-expression network can be improved by filtering .Through different tools and algorithm to explore ... -
Finding small genes by conservation with a focus on bacteriocins
(Master thesis, 2014-08-04)Genprediksjonsprogrammer er ofte brukt til å predikere gener i genomer gjennom automatiserte annoteringsrutiner. Evnen til populære genfinningsverktøy som Glimmer og GeneMark til å predikere lange gener er rimelig god, men ... -
Finne ut hvilken epleblanding og betingelser som egnet seg best for å utvikle en norskpreget sider med god sensorisk kvalitet på ca. 4,7 % alkohol eller under, laget av norske epler
(Master thesis, 2016-08-10)Smaken av eplesider er en konsekvens av en rekke biokjemiske interaksjoner som skjer mellom mange kjemiske komponenter og sensoriske reseptorer som ikke alltid er like enkle å identifisere. 33 ulike sider fra 4 epleblandinger ... -
Foaming properties of pasteurized milk with 1% fat : could it be affected by lipolysis and proteolysis due to Pseudomonas spp. growing in cold-stored milk?
(Master thesis, 2020)A velvety, shiny, and compact foam with fine bubbles is desirable in the coffee shop industry to produce coffee drinks like cappuccino or café latte. However, baristas in the cafés are not always able to create this desirable ... -
Forbedring av konsistens og smak i mager hvitost, ved bruk av kjernemelk, mikropartikulert myseprotein og tilsetting av laktobasiller isolert fra ost
(Master thesis, 2012-05-31)Forbrukere er ofte misfornøyde med kvaliteten på mager ost, da mager ost ofte er kort, tørr og fast i konsistensen, og smaken er langt dårligere enn i helfet ost. De siste 20 årene har det vært mye forskning på å forbedre ... -
Forbedring av skumkvalitet på Carlsberg pils : produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved tilsetning av humleekstraktene Alpha foam og Tetra i filtrert øl
(Master thesis, 2013-08-07)Skum er først og fremst en viktig visuell egenskap ved ølets kvalitet og estetikk. Et skum som har en viss holdbarhet og som henger delvis fast på glassveggen (kling), er en egenskap som er særegent for øl. Ølskummets ... -
Forbrukeres smakssensitivitet og denne sensitivitetens betydning for produktaksept
(Master thesis, 2017)Hva vi spiser har betydning for helse og livskvalitet. Det har i senere år blitt et stadig større fokus på å øke bevissthet om sunn mat, og næringsmiddelindustrien streber etter å lage sunne alternativer som forbrukerne ...