Blar i Master's theses (KBM) på tittel
Viser treff 868-887 av 892
-
Varmebehandling av pre-rigor filetert laks: sensorisk analyse og prediksjon av varmetransport
(Master thesis, 2011-05-04)Norsk fiskerinæring har i dag utfordringer når det gjelder å øke videreforedling av rund fisk. Utvikling av nye produkter vil kunne være viktig med hensyn på å øke økonomisk gevinst og for å skape konkurransefortrinn. ... -
Vasking av konsumegg : effekt av vaskemetode og vaskemiddel på eggkvalitet
(Master thesis, 2013-08-28)Hovedmålet med denne oppgaven var å finne ut om vaskemiddel og vaskemetode påvirket kvaliteten i konsumegg over tid. Eggene ble vasket i dysevask med vaskemidlene Asepto MT, Alkacip og DM CID og i bøttevask med vaskemidlene ... -
Vasking av konsumegg : effekten av vannkvalitet, vasketemperatur og vasketid på eggkvaliteten
(Master thesis, 2016-03-30)Har måten egg blir vasket på innvirkning på den indre kvaliteten? Egg har en naturlig forsegling fra naturens side, skallet. Er skallet skittent, blir egget vasket. Noen ganger blir også rene egg vasket. Er dette med ... -
Vegetable emulsions and Norwegian-grown pulses as ingredients in plant-based food products : effects on quality characteristics of falafel
(Master thesis, 2021)In the last few years, plant-based food products have increased in popularity both in Europe generally and Norway specifically. At the same time, the Norwegian Directorate of Health recommends a mainly plant-based diet ... -
Vekst av patogene mikroorganismer ved ulike temperaturer
(Master thesis, 2010-10-22)Oppgaven er en del av forskningsprosjektet ”Bedre mattrygghet i hjemmet gjennom risikoanalyse av forbrukerhåndtering av mat og evaluering av risikoreduserende tiltak”, et samarbeid mellom Nofima Mat og SIFO (statens ... -
Vekst og metabolisme av Bacillus spp. i UHT-melk ved ulike lagringstemperaturer, med fokus på proteolytisk aktivitet
(Master thesis, 2017)Melk er veldig næringsrikt og har høy vannaktivitet og tilnærmet nøytral pH. Melk er dermed et utmerket miljø for vekst av mikroorganismer, spesielt bakterier. Kontaminasjon og vekst av sporedannende bakterier, slik som ... -
Vekst, metabolisme og hemming av mugg i surdeigsbrød ved bruk av melkesyrebakterier, propionsyrebakterier og kalsiumpropionat
(Master thesis, 2021)Mugg i bakverk er et problem som fører til høyt matsvinn. Innen industriell baking representerer mugghemmende bakteriekulturer et interessant alternativ til kjemiske konserveringsmidler. Baking med surdeig er en gammel ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med gjær isolert fra sider og kveik
(Master thesis, 2018)Gjær er en av bidragsyterne til aromakomponentproduksjonen i øl. Mengde aromakomponenter produsert av gjær avhenger blant annet av faktorerer som temperatur, pH, oksygentilgang og plato. Komponentene med størst innvirkning ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med melkesyrebakterier og gjær
(Master thesis, 2017)Ølbrygging er et håndverk forbundet med lange tradisjoner, med røtter tilbake til det 12. århundrets Europa. Før dagens mikrobiologiske teknikker ble oppfunnet var all øl spontangjæret med en kompleks sammensetning av ulike ... -
Vekst, metabolisme og ølbrygging med ulike stammer av gjær
(Master thesis, 2016-08-10)Aromastoffer i øl er viktig for å gi ølet en særegenhet. Gjær er en stor bidragsyter. Metabolitter fra gjær bidrar til en rekke smaker og aromastoffer som er ønskelig i øl. Flyktige stoffer som estere, høyere alkoholer, ... -
Verification of nerve agent exposure in human serum
(Master thesis, 2020)Nerve agents are the most toxic chemical warfare agents known. They have been used at several occasions despite that the Chemical Weapon Convention (CWC) prohibits the production, storage, and use of these chemicals. Nerve ... -
Verification of two potential glycosylation sites in human ncu-g1
(Master thesis, 2012-01-02)Glycosylation is an important postranslational modification that greatly affects protein function. N-glycosylation is one class of this modification that has been characterized widely for some proteins. This glycosylation ... -
Vertical transmission of Bacteroides in mother-child pairs in relation to vaginal delivery
(Master thesis, 2021)Early colonization of beneficial bacteria in the infant gut is key for the development of healthy gut microbiota, immune system and for health later in life. Microbes are shared between mothers and their children. There ... -
Vibrational spectroscopy for qualitative and quantitative analysis of fatty acids in edible fats and oils
(Master thesis, 2020)Fats and oils are an important part of the diet for many organisms, and fatty acids (FA) are important structural components within organisms. Vibrational spectroscopy are rapid and non-destructive analytical tools, and ... -
Videreutvikling av metode for fast-fase ekstraksjon (SPE) av mono-, di- og triacylglyseroler ved bruk av automatisert SPE
(Master thesis, 2019)Formålet med denne masteroppgaven var å utvikle en separasjonsmetode for å separere mono-, di- og triacylglyseroler (MAG, DAG og TAG) ved hjelp av automatisert fast-fase ekstraksjon (SPE). Fettsyresammensetningen av MAG, ... -
Virulence traits in different strains of Legionella pneumophila
(Master thesis, 2015-08-06)Different strains of Legionella are found ubiquitous in natural environments. Certain strains, such as Legionella pneumophila sero- group 1 are known as human pathogens, causing severe pneumonia. Legionella is naturally a ... -
Vitamin K2 i meieriprodukter
(Master thesis, 2018)Hovedmålet med denne oppgaven var å komme fram til en metode for å øke vitamin K2 innholdet i meieriprodukter. Arbeidet startet med utvikling av en analysemetode for måling av vitamin K2-innholdet i meieriprodukter. Dette ... -
Wheat trait prediction using UAV
(Master thesis, 2021)Phenotyping is a major bottleneck in breeding programs or crop-related field experiments. Development of high throughput phenotyping (HTP) methodologies holds promise of mitigating this shortcoming and providing applications ... -
WHITE FLECKS I MELKEPULVER
(Master thesis, 2012-01-16)Det synes å være enighet om at fenomenet White Flecks (WF) er uoppløselige eller sakte oppløselige partikler, og en oppløselighetsdefekt hvor partikler er synlige etter rekonstituering av pulver i vann. WF kan oppfattes ... -
Whole genome sequencing of ESBL-producing bacterial isolates from Norwegian aquatic environmental samples
(Master thesis, 2021)Beta-lactams are among the most used antibiotics in Norway and have several associated resistance mechanisms. Among the most concerning is the production of extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) and carbapenemases. ...