Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på tittel
Viser treff 486-505 av 1009
-
In vitro fordøyelse av margariner og smør : enzymatisk hydrolyse av lipider
(Master thesis, 2013-03-20)Sammendrag Smør og margariner er fettrike produkter som for mange er en naturlig del av det daglige kostholdet. En forutsetning for å kunne gjøre en ernæringsmessig vurdering av en matvare er å ha kjennskap til ... -
in vitro fordøyelse av ulike osteslag (ku og geit) : proteinnedbrytning og peptiddannelse gjennom fordøyelsen
(Master thesis, 2012-09-19)Melk er en kilde til energi, den gir essensielle aminosyrer og fettsyrer, og gir også vekstfaktorer til oppbygging av celler/membraner, nervevev og muskelvev. Kasein i melk og ost har stor betydning som næringsbestanddel ... -
In vitro fordøyelsesmodeller for studier av pankreatisk lipase inhibering av polyfenoler i bygg, brokkoli, solbær og rene plantestoffer
(Master thesis, 2012-09-11)Formålet med dette studiet var å studere påvirkningen av plantematerialer og rene plantestoffer på fordøyelsesenzymet pankreatisk lipase. Pankreatisk lipase er nøkkelenzym for hydrolyse av triglyserider til monoglyserid ... -
In vivo assessment of the gene encoding the membrane bound protease Eep, in virulence
(Master thesis, 2019)The increasing prevalence of antimicrobial resistance and the lack of innovation in developing new antibiotics has only emphasised the need to develop new antimicrobials. Therefore, research has focused on antimicrobials ... -
IncI1 resistance plasmids : studies on fitness cost, long-term stability, and shufflon rearrangements
(Master thesis, 2020)The plasmid-mediated spread of antibiotic resistance genes is considered a major dissemination pathway between related and non-related bacteria. IncI1 plasmids have been found to be carriers of a wide variety of bacterial ... -
Increasing sensitivity of a particle-enhanced turbidimetric immunoassay for quantitative analysis of calprotectin
(Master thesis, 2019)Calprotectin is a protein that is released by activated leukocytes and monocytes. Increased levels of the protein are found in patients with inflammatory and autoimmune conditions, including juvenile idiopathic arthritis ... -
Influence of Torula yeast (Candida utilis) as a Fishmeal replacer on rheological and physical qualities of pelleted shrimp feed
(Master thesis, 2017)Global shrimp farming is increasing and it has become the potential in many countries. Fishmeal (FM) has been the major protein sources due to its nutritional qualities as well its reasonable price. The constant FM supply ... -
Influensavirus A(H1N1) pandemi 2009 : studie av virusets egenskaper og vertsrespons i en tidlig pandemifase.
(Master thesis, 2012-09-12)Tidlig i 2009 ble en ny variant H1N1 influensa A, influensa A(H1N1)pdm09, med sannsynlig svineopprinnelse oppdaget å smitte mellom mennesker. Etter det første utbruddet i Mexico by i april 2009 vurderte WHO (World Health ... -
Infrarød spektroskopi for hurtig estimering av lipidkomponenter i havre
(Master thesis, 2012-08-06)Havre (Avenia Sativa) har mange interessante ernæringsmessige egenskaper og har blant annet det høyeste lipidinnholdet av kornartene. Majoriteten av lipidene er sunne en‐ og flerumettede fettsyrer som oljesyre, linolsyre ... -
Infrarød spektroskopi og størrelsesfordelingskromatografi for analyse av industrielt relevante parametere innen enzymatisk protein hydrolyse
(Master thesis, 2020)Matindustrirelevante parametere som grad av hydrolyse (DH %), gjennomsnittlig molekylvekt (Mw) og proteininnhold (Protein %) kan brukes for å effektivisere matproduksjonen, samtidig som det er med på å forbedre opplevelsen ... -
--Ingen tittel--
(Master thesis, 2022) -
--Ingen tittel--
(Master thesis, 2022) -
--Ingen tittel--
(Master thesis, 2022) -
--Ingen tittel--
(Bachelor thesis, 2023) -
Initiell mikrobiota i Gauda-type ost fra kaseinstandardisert ystemelk
(Master thesis, 2016)I dette forsøket har Gouda-type ost blitt produsert fra kaseinstandardisert ystemelk. Målet med oppgaven var å kartlegge ostens mikrobiota og se på effekten av melkebehandling på mikrobiota. Ystemelken som ble benyttet ble ... -
Innledende kinetikkstudier av den lytisk polysakkarid monooksygenasen, SmAA10A, ved bruk av stopped-flow spektrofotometri og isotermisk titreringskalorimetri
(Master thesis, 2021)De kobberavhengige enzymene kjent som lytisk polysakkarid monooksygenaser (LPMO-er) katalyserer den oksidative nedbrytningen av polysakkarider som kitin og cellulose ved spalting av glykosidbindinger. Under denne prosessen ... -
Innvirkningen av kasein- og laktosestandardisering av ystemelk på modning av Gouda-type ost
(Master thesis, 2017)I denne oppgaven ble det ystet Gouda-type ost ved bruk av fire forskjellige ystingsteknikker. Bakgrunnen for forsøket var å undersøke hvordan kjemiske og sensoriske aspekter utviklet seg mellom ost ystet på tradisjonell ... -
Inosine-independent roles of human Endonuclease V
(Master thesis, 2020)Endonuclease V (EndoV) is a highly conserved enzyme with specificity for inosines in nucleic acids. The bacterial EndoVs are active both on DNA and RNA, whereas the human (h) homolog (hEndoV) cleaves only at inosines in ... -
Interaction studies of the Fusarium-wheat system : fungal-fungal and plant-pathogen interactions
(Master thesis, 2012-10-03)Abstract Different Fusarium species are the cause of Fusarium head blight in wheat and have been regarded as one of the most devastating crop pathogens in the world. Some Fusarium can produce mycotoxins that can ... -
Interaksjoner mellom kitooligosakkarider og kitinase B fra Serratia marcescens studert ved overflateplasmonresonans og isotermisk titreringskalorimetri.
(Master thesis, 2010-10-29)Hovedmålet i dette studiet var å sammenligne bruk av isotermisk titreringskalorimetri (ITC) og overflateplasmonresonans (SPR) ved bindingsstudier mellom KitinaseB(ChiB) og kitooligosakkarider (KOS) av ulik lengde. Det ...