Blar i Faculty of Biosciences (BioVit) på tittel
Viser treff 447-466 av 1079
-
Fôring av melkekyr etter en standard laktasjonskurve sammenlignet med en dynamisk tilnærming av laktasjonskvurven
(Master thesis, 2017)Fôring av melkekyr gjøres etter valg av en fôringsstrategi, der utførelsen vil ha en direkte påvirkning på laktasjonskurvens form. Fôret utgjør ca. 70 % av de variable kostnadene i melkeproduksjonen (Tine Rådgiving 2012), ... -
Fôring av oksekalver med tanke på sunnere kjøtt
(Master thesis, 2016)Dette er et fôringsforsøk med 12 jevngamle NRF-oksekalver, hvor hovedmålet er å produsere sunnere storfekjøtt. Denne oppgaven er en ren teorioppgave, da forsøket fortsetter med analyser og museforsøk videre. Forsøket er ... -
Fôringens påvirkning på mengde og sammensetning av fett i storfekjøtt : en litteraturstudie
(Master thesis, 2014-08-12)Fôringen er en av de viktigste faktorene for å endre innholdet av fett og fettsyrer i storfekjøtt. Hensikten med denne oppgaven har derfor vært å se på hvordan ulik fôring påvirker mengde og sammensetning av fett. Oppgaven ... -
Fôrinntak, ete- og drøvtyggingsåtferd hjå NRF kyr gitt ein fullfôrrasjon med gradert nivå av raudalgar (Asparagopsis taxiformis)
(Master thesis, 2022)Denne oppgåva består av ein litteraturdel og ein forsøksdel. Litteraturdelen tek i hovudsak føre seg faktorar som påverkar ete- og drøvtyggingsåtferda til kyr, samt litt generelt om fordøyingssystemet, mjølkeproduksjon og ... -
Fôropptak hos søyer av en liten og en stor sauerase: Effekt av rase og kroppsvekt
(Master thesis, 2021)I Norge holdes sauen inne i perioder utenom sommerhalvåret, og grovfôr er den viktigste fôrressursen i innefôringsperioden. Kunnskap om fôropptaket er derfor viktig for å kunne lage en fôrrasjon som er tilpasset de enkelte ... -
Fôropptak og endring i vekt og hold hos purker, og kullvekt ved avvenning i en formeringsbesetning
(Master thesis, 2014-02-14)Målet med denne masteroppgaven var å se om det var sammenheng mellom fôropptak og endring i vekt og hold hos purker og kullvekt ved avvenning i en formeringsbesetning. Oppgaven er basert på et litteraturstudie og en ... -
Fôropptak og mjølkeproduksjon hos mjølkekyr ved ulike slåttesystem og botaniske samansetningar
(Master thesis, 2023)Denne oppgåva består av ein litteraturdel og resultata frå eit forsøk som er ein del av prosjektet Klimagrovfôr. I Litteraturdelen er det ein gjennomgang av relevante tema om surfôrkvalitet, fordøying hos drøvtyggjaren, ... -
Fôropptak, fordøyelighet, tilvekst og generell helse hos smågris fôret med økende nivåer insektmel fra larver av svart soldatflue
(Master thesis, 2019)I Norge er vi i dag avhengig av å importere proteinrike fôringredienser, grunnet våre krevende klimatiske forhold og begrensede dyrkbare arealer. Det jobbes med å finne alternative proteinkilder, som kan produseres uten å ... -
Fôrrasjonens effekt på pH-verdien og VFA-konsentrasjonen i blindtarmen, samt insulin og glukose i blodet hos hest
(Master thesis, 2015-07-02)Det har de siste årene vært et stort fokus på rasjonens effekt på hestens helse og prestasjon. Det er klare indikasjoner på at det er store fordeler med å gi mer fiber i forhold til sukker og stivelse i rasjonen til hest. ... -
Frie fettsyrer i automatiske melkesystemer (AMS)
(Master thesis, 2014-10-17)Stadig flere norske bønder velger å investere i AMS, da AMS har vist seg og være fordelaktig i norsk melkeproduksjon. Det er ikke lenger bare melkebruk med stor kvote og et høyt antall melkekyr (60-70 kyr) eller samdrifter ... -
From feed to food : how a culinary focused transition enabled Copenhagen’s public meal system to convert to using 90% organic food at no extra cost
(Master thesis, 2020)Our world faces a socio-ecological crisis, and our food system is a significant contributor to that crisis. We must seek to turn our food system into a contributor towards regenerating our earth systems. To do that we ... -
Frukttrekreft på eplegrunnstammer
(Master thesis, 2015-08-06)The apple canker disease (aka European canker), which is caused by the fungus Neonectria distissima, infects apple trees and can cause severe damage on both the fruit and the tree itself. For some time it has been assumed ... -
Frøutvikling og modning av åkerbønne (Vicia faba L.) under norske dyrkingsforhold
(Master thesis, 2021)Åkerbønne (Vicia Faba L.) er en vekst med lang veksttid, noe som kan by på utfordringer ved dyrking i Norge. Målet med denne oppgaven var å undersøke frøutviklingen og modningsforløpet i åkerbønne under norske dyrkingsforhold, ... -
Functional analyses of FvMYB46-CRISPR/Cas9-edited Fragaria vesca plants
(Master thesis, 2021)One of the biggest humanitarian challenges in the world today is food security. Improving food production requires improvement in the productivity of existing crops. Plant diseases are major causators of crop yield losses, ... -
Functional characterization of putative disease resistance genes of strawberry
(Master thesis, 2021)The octoploid strawberry (Fragaria × ananassa) is highly valued horticultural crop. The fruit crop is often challenged by several phytopathogens including a hemibiotrophic oomycete, Phytophthora cactorum. The pathogen has ... -
Functional interrogation of the elovl5 gene regulation in Atlantic salmon
(Master thesis, 2022)Long-chain polyunsaturated fatty acids (LC-PUFA) and cholesterol are important for different physiological pathways including immunology. As these cannot be synthesized in the teleosts including Salmon itself, food supplement ... -
Fungicide resistance and resistance dynamics in Botrytis populations in Norway
(PhD Thesis;2022:6, Doctoral thesis, 2022)Grey mould, caused by Botrytis spp., causes serious losses in agriculturally and economically important crops worldwide. Growers in Norway have experienced grey mould control problems, and fungicide resistance in the ... -
Fusarium infection and its effects on germination and deoxynivalenol content of oats and screening for resistance by VIS-NIR spectroscopic methods
(PhD Thesis;2014:78, Doctoral thesis, 2014)Fusarium head blight (FHB) causes a great concern in Norway, and in the world at large, due to the mycotoxins produced by the causative pathogens. Different cultural practices, including deployment of resistant cultivars, ... -
Fusarium og Microdochium på såkorn - overlevelse ved lagring og betydning for spireevne
(Master thesis, 2015-02-24)I de senere årene har spiringsfusariose forårsaket av Fusarium- og Microdochium-sopper medført mangel på norskprodusert såkorn av god kvalitet, spesielt i havre. Det er derfor behov for mer kunnskap om betydning og overlevelse ... -
Fusarium poae and Fusarium langsethiae in an oat field-time point of infection and possible inoculum sources
(Master thesis, 2019)Fusarium head blight in cereals is a global issue, threatening food production and food security. Most Fusarium head blight organisms are able to produce a wide range of mycotoxins, posing human- and animal health risks ...