Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorEgelandsdal, Bjørg
dc.contributor.advisorKlemetsdal, Gunnar
dc.contributor.advisorVažić, Božo
dc.contributor.advisorBjelanović, Milena
dc.contributor.authorGrabež, Vladana
dc.date.accessioned2020-11-10T14:51:03Z
dc.date.available2020-11-10T14:51:03Z
dc.date.issued2020-11-10
dc.identifier.isbn978-82-575-1314-6
dc.identifier.issn1894-6402
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2687216
dc.description.abstractThe oxidative processes in meat post mortem maintain the formation of free radicals. Behavior of reactive oxygen species is closely related to the energy metabolism of the muscle cell, mitochondrial activity and efficiency of antioxidant systems. The role of mitochondria as a natural antioxidant in a cell has been investigated. Biochemical changes in meat activated by oxidation processes provoke different pathways in tenderization and flavour formation.nb_NO
dc.description.abstractOksidative prosesser i kjøtt opprettholder post mortem dannelsen av frie radikaler. Virkemåten til reaktive oksygen forbindelser er nært knyttet til energimetabolismen i muskelceller, mitokondrie aktivitet og effektiviteten av antioksidant systemer. Mitokondrienes rolle som naturlige antioksidanter i celler har blitt undersøkt. Biokjemiske endringer i kjøtt aktivert ved oksidasjons- prosesser leder til ulike metabolske veier som påvirker mørhet og smaksdannelse.nb_NO
dc.language.isoengnb_NO
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.relation.ispartofseriesPhD Thesis;2015:77
dc.titleQuality changes in lamb/sheep and beef meat related to oxidative processes in muscle systemsnb_NO
dc.title.alternativeKvalitetsendringer i lam/sau og storfekjøtt relatert til oksidative prosesser i muskelsystemernb_NO
dc.typeDoctoral thesisnb_NO
dc.source.pagenumber1 b. (flere pag.)nb_NO
dc.relation.projectNorges forskningsråd og Utenriksdepartementetnb_NO


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel