Browsing Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) by Author "Devold, Tove Gulbrandsen"
Now showing items 1-12 of 12
-
Alternativ stabilisator for plantebasert burger
Johannessen, Nina Brustad (Master thesis, 2021)Globalt marked for plantebasert protein er stadig voksende, med årlig vekst rundt 7%. Samtidig blir forbrukerne mer opptatt av hva de kjøper og inntar. Forbrukernes økte bevissthet skaper behov for å benytte ingredienser ... -
Antinæringsstoffer i planteprodukter : effekt av prosess
Røstad, Ingrid (Master thesis, 2019)Med en sterk økende befolkning vil det i fremtiden bli et stadig større behov for høyverdig protein. Animalsk protein i form av melk, kjøtt og egg er generelt ressurskrevende å produsere og bidrar til betydelige klimagassutslipp. ... -
Effekt av bløtlegging, koking og spiring på innhold av protein og antinæringsstoffer i to sorter av erter (Pisum sativum) og fababønner (Vicia faba L.)
Jørgensen, Emilie Gullberg (Master thesis, 2020)Med en raskt økende befolkning og stadig stigende tall over underernærte mennesker, vil det fremover bli et større behov for produksjon av proteinrike næringsmidler med høy næringsverdi. Det er et stigende inntak på ... -
Effekt av prosessering på in vitro proteinfordøyelighet av åkerbønner (Vicia faba L.)
Gulbrandsen, Marte Wallin (Master thesis, 2020)Tilstrekkelig protein i kosten er essensielt for opprettholdelse av en funksjonell kropp, men kvaliteten av proteinet er avgjørende for i hvilken grad proteinet utnyttes. Animalsk protein i form av kjøtt, egg og meieriprodukter ... -
Fermentering av exopolysakkaridproduserende bakterier : effekt på tekstur
Øyehaug, Frida (Master thesis, 2022)Det plantebaserte markedet er i stor vekst, og mange plantebaserte produkter består av ekstrudert planteprotein og teksturgivende tilsetningsstoffer. Derfor er det av interesse å undersøke alternative og mer skånsomme ... -
Fermentering med melkesyrebakterier av norskproduserte belgfrukter, og effekt på fytinsyreinnhold
Qiu, Lucy (Master thesis, 2020)Belgfrukter har vært en essensiell del av menneskets kosthold i århundrer som en god kilde til energi og næringsstoffer. Det har likevel vært en lite effektiv utnyttelse av planteproteiner fra belgfrukter i moderne tid med ... -
Foaming properties of pasteurized milk with 1% fat : could it be affected by lipolysis and proteolysis due to Pseudomonas spp. growing in cold-stored milk?
Libut, Clarideth Cabusao (Master thesis, 2020)A velvety, shiny, and compact foam with fine bubbles is desirable in the coffee shop industry to produce coffee drinks like cappuccino or café latte. However, baristas in the cafés are not always able to create this desirable ... -
High protein bars based on whey proteins
Rajabi, Fahimeh (Master thesis, 2017)The composition of a nutrient bar is based on the selection of the ingredients; proteins, carbohydrates, fats and natural sweeteners. In this study, a high protein bar with more than 30 % protein was produced and compared ... -
Identification of celiac disease related immunogenic peptides in Norwegian wheat types after ex vivo digestion
Rehman, Rashida (Master thesis, 2018)Wheat has been part of human diet for centuries in the form of bread, pasta, cakes and pastries. There has been a lot of research to introduce better crop yield and disease resistant wheat varieties. Today’s wheat varieties ... -
Påvirkning av karragenan og karboksymetylcellulose på tarmhelse : en kartleggingsoversikt
Johnsrud, Celine; Tahiri, Mirlinda (Master thesis, 2022)Background: Food additives are substances added to food for various technological functions, e.g., to increase shelf life and improve appearance, texture, smell, and taste. Since the 18th century, food additives have ... -
Pektiners påvirkning av funksjonelle egenskaper i syltetøy
Pedersen, Marie Skov (Master thesis, 2020)Syltetøy er et produkt med lang historie og er en gammel konserveringsmetode av frukt og bær. Syltetøy inneholder som oftest sukker, bær, syre, konserveringsmiddel og gel danner. Pektin er den mest benyttet geldanneren i ... -
Undersøkelse av tørrfraksjonering av åkerbønner dyrket i Norge
Ertesvåg, Ingeborg Lea (Master thesis, 2020)I en verden med økende befolkning, er det nødvendig å øke matproduksjonen for å sikre nok mat. I Norge har bruk av belgvekster til mat økt de siste årene. Prosjektet FoodProFuture jobber med å utvikle kunnskap om produksjon, ...