• norsk
    • English
  • norsk 
    • norsk
    • English
  • Logg inn
Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på utgivelsesdato 
  •   Hjem
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM)
  • Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på utgivelsesdato
  •   Hjem
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM)
  • Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på utgivelsesdato
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på utgivelsesdato

Sorter på:

Rekkefølge:

Resultater:

Viser treff 1-20 av 844

  • Tittel
  • Utgivelsesdato
  • Registreringsdato
  • Forfatter
  • stigende
  • synkende
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Application of Bayesian calibration for propagation of uncertainty in dynamic models 

      Roer, Anne-Grete (PhD Thesis;2010:8, Doctoral thesis, 2010)
      The thesis is about quantification of uncertainties in complex models. Models are built to describe, explain or predict a real world outcome. It is well known that models are related with uncertainty, and that uncertainties ...
    • A study of mechanisms involved in the pathogenicity of Enterococcus faecalis by DNA microarrays 

      Solheim, Margrete (PhD Thesis;2010:54, Doctoral thesis, 2010)
      Traditionally considered a harmless commensal of the mammalian gastrointestinal tract, Enterococcus faecalis now rank among the leading causes of nosocomial infections worldwide. Several genetic determinants enhancing the ...
    • Lactobacillus sakei metabolism and diversity 

      McLeod, Anette (PhD Thesis;2010:21, Doctoral thesis, 2010)
      Lactic acid bacteria are associated with food fermentation, acidification and preservation. Lactobacillus sakei is an industrially important species mainly due to its ability to ferment and preserve meat. It is used as ...
    • Molecular mechanisms of pneumococcal fratricide 

      Eldholm, Vegard (PhD Thesis;2010:13, Doctoral thesis, 2010)
      The bacterium Streptococcus pneumoniae is endowed with the ability to take up naked DNA from the surroundings and recombine this DNA into the chromosome. This property, termed competence for natural genetic transformation, ...
    • Natural genetic transformation: development of a new genetic tool for Streptococcus thermophilus 

      Blomqvist, Trinelise (PhD Thesis;2010:16, Doctoral thesis, 2010)
      Lactic acid bacteria (LAB) have been used in fermentation of foods for hundreds or even thousands of years. During the last decade the genome sequences of a number of commercially important LAB species and strains have ...
    • An explorative study of Enterococcus faecalis transcriptional responses to infection-relevant growth environments 

      Vebø, Heidi Cecilie (PhD Thesis;2010:10, Doctoral thesis, 2010)
      Enterococcus faecalis is commonly found in the gastrointestinal tract of humans. It is also an opportunistic pathogen and one of the leading causes of nosocomial infections worldwide. The treatment of E. faecalis infections ...
    • Consumer perception and acceptance of calorie-reduced dairy products 

      Johansen, Susanne Bølling (PhD Thesis;2010:03, Doctoral thesis, 2010)
      This thesis is a part of the research project ‘‘Low energy products and consumer preferences”, financed by the Research Council of Norway (NFR) through Grant 167928/I10. The thesis is based on three experiments. Consumers’ ...
    • Vekst av patogene mikroorganismer ved ulike temperaturer 

      Røine, Marianne (Master thesis, 2010-10-22)
      Oppgaven er en del av forskningsprosjektet ”Bedre mattrygghet i hjemmet gjennom risikoanalyse av forbrukerhåndtering av mat og evaluering av risikoreduserende tiltak”, et samarbeid mellom Nofima Mat og SIFO (statens ...
    • Interaksjoner mellom kitooligosakkarider og kitinase B fra Serratia marcescens studert ved overflateplasmonresonans og isotermisk titreringskalorimetri. 

      Skånøy, Lisbeth (Master thesis, 2010-10-29)
      Hovedmålet i dette studiet var å sammenligne bruk av isotermisk titreringskalorimetri (ITC) og overflateplasmonresonans (SPR) ved bindingsstudier mellom KitinaseB(ChiB) og kitooligosakkarider (KOS) av ulik lengde. Det ...
    • Overlevelse og vekst av matrelaterte bakterier på antimikrobielle overflater 

      Høiby-Pettersen, Gunn Sigrid (Master thesis, 2010-10-29)
      Det er de siste årene kommet en rekke produkter på markedet med påståtte antimikrobielle egenskaper, der antimikrobielle forbindelser er inkorporert i eller ligger som belegg utenpå produktet. To slike antimikrobielle ...
    • A BN-PAGE approach to investigation of protein-protein interactions in square array assembly and potential AQP4 binding partners 

      Vaadal, Marianne (Master thesis, 2010-10-29)
      ABSTRACT Aquaporin 4 (AQP4) is a membrane protein, and also the main water channel in the brain. AQP4 is distributed with highest density in the perivascular end-feet membrane of astrocytes, which are supporting cells of ...
    • Determination of volatile organic compounds (VOC) in work-room air using direct-reading PTR-MS and traditional air sampling methodologies 

      Sauve, Anette (Master thesis, 2010-10-29)
      PTR-MS was evaluated up against traditional air sampling methodologies by choosing compounds that were tested by injecting a known amount of reference compounds into the test chamber to create artificial atmospheres. ...
    • Proteinanalyse ved hjelp av massespektrometri 

      Larsen, Sigrid Marie (Master thesis, 2010-11-16)
      Hovedmålet med oppgaven var å teste ulike prosedyrer for fraksjonering av celler. Ved å identifisere og kvantifisere proteinuttrykk ved hjelp av LC-MS (væskekromatografi-massespektrometri) som metode kan man bestemme ...
    • Regulation of denitrification in the genus Thauera; response pattern in the transition from oxic to anoxic environment, life on the energetic edge 

      Andreassen, Øystein Andre (Master thesis, 2010-11-16)
      Denitrification is a taxonomically widespread process used by more than 60 different genera of bacteria including archaea and some fungi, where nitrate is reduced to dinitrogen gas (N2) by four enzymes; nitrate reductase ...
    • Undersøkelse av probiotisk potensial hos melkesyre- og propionsyrebakterier, samt egnetheten til ost som overføringsmedium for probiotiske bakterier til fordøyelsessystemet 

      Brede, Mona Elise (Master thesis, 2010-12-10)
      I denne oppgaven ble det probiotiske potensialet til sju utvalgte melkesyrebakteriestammer; Lactobacillus (Lb.) paracasei 448, Lb. paracasei 456, Lactobacillus (Lb.) plantarum 15D, Lactobacillus (Lb.) rhamnosus GG, Lactococcus ...
    • Bestemmelse av enzymatiske faktorer som bidrar til prosessiv hydrolyse av vanskelig nedbrytbare polysakkarider 

      Sønderland, Anna; Rønneberg, Christine (Master thesis, 2010-12-16)
      Denne oppgaven er skrevet som en del av større forskningsprosjekt hvor det overordnede målet er å utvikle enzymer som mest mulig effektivt degraderer den uløselige biopolymeren kitin (β-(1, 4)-bundet N-acetylglucosamine ...
    • Diafiltrert melk som råstoff for mager yoghurt 

      Løvås, Marlin Øvregård (Master thesis, 2010-12-17)
    • Cancer-related miRNAs like let-7 and miR-21 are already differentially expressed in benign tumours 

      Tahiri, Andliena (Master thesis, 2010-12-23)
      MikroRNA (miRNA) er små, ikke-kodende RNA som spiller en essensiell rolle i reguleringen av genuttrykk. Denne studien ble utført for å analysere miRNA uttrykk profiler i godartete svulster, ondartete svulster og normalt ...
    • Effekt av melkesyrebakteriers metabolisme på utviklingen av Escherichia coli O157:H7 i melk 

      Westblad, Anne Margrethe (Master thesis, 2010-12-23)
      Dagens regelverk sier at all melk som omsettes skal være varmebehandlet, men åpner samtidig for salg av melkeprodukter basert på upasteurisert melk, forutsatt overholdelse av visse krav. Dermed kan småskalavirksomheter ...
    • Characterization of Escherichia coli AlkB homologue 1 

      Asker, Gry (Master thesis, 2010-12-23)
      The DNA molecule is exposed to alkylating agents produced endogenously and in the environment. Cells have therefore developed several responses to alkylating damage including direct repair by oxidative demethylation. The ...

      Kontakt oss | Gi tilbakemelding

      Personvernerklæring
      DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

      Levert av  Unit
       

       

      Bla i

      Hele arkivetDelarkiv og samlingerUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifterDette delarkivetUtgivelsesdatoForfattereTitlerEmneordDokumenttyperTidsskrifter

      Min side

      Logg inn

      Kontakt oss | Gi tilbakemelding

      Personvernerklæring
      DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

      Levert av  Unit