Browsing Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) by Title
Now showing items 701-720 of 1016
-
Principal components of buffalo and cow milk from Bangladesh : proteolysis and lipolysis of buffalo, cow and omega-3 enriched milk by ex vivo digestion
(PhD Thesis;2014:52, Doctoral thesis, 2014)The aim of the study was to characterize and compare the Bangladeshi buffalo, Holstein cross, Indigenous cattle and Red Chittagong Cattle milk based on milk’s principal components, and further to investigate the proteolysis ... -
Probiotics : with a spesial focus in Animals
(Master thesis, 2019)Denne studien ble utført for å bedre forstå probiotika; hvordan det har blitt brukt fra gamle tider til dags dato. Gjennom gransking og gjennomgang av litteratur er det klart at probiotika ble brukt på mange områder siden ... -
Probiotika og interaksjon med dendrittiske celler og tarmepitel
(Master thesis, 2011-11-14)Fordøyelsessystemet utgjør en elementær viktighet for vår helse og velvære. Tarmoverflaten består av et enkelt lag med epitelceller som skiller innholdet i tarmlumen fra kroppens andre vev. I tarmen finnes det ulike typer ... -
Processing of apurinic/apyrimidinic (AP) sites in mammalian cells
(Master thesis, 2012-09-12)Abstract The integrity of deoxyribonucleic acid (DNA) is continuously challenged by endogenous and exogenous DNA damaging agents. Mutagenic and cytotoxic apurinic/apyrimidinic (AP) sites are amongst the most frequently ... -
Product quality in solar dried carrots, tomatoes and onions
(Master thesis, 2011-11-11)Formålet med denne oppgaven var å undersøke hvordan to ulike typer soltørker påvirket produktene som ble tørket, og egenskapene som ble undersøkt var vanninnhold, reduksjon i L-askorbinsyre (L-AA), mineral- og ... -
Production and characterisation of native whey and native whey products
(PhD Thesis;2016:15, Doctoral thesis, 2020-10-27)When microfiltration is applied in order to casein-standardise cheese milk, native whey (skimmed milk microfiltration permeate) is generated. Native whey consists of minor serum components that are allowed to be transmitted ... -
Production and surface anchoring of Mycobacterium tuberculosis and SARS-CoV-2 antigens in Lactobacillus plantarum
(Master thesis, 2021)Lactic acid bacteria (LAB) are considered good candidates for delivery of antigens because they are regarded as safe to consume by humans and can survive the rough conditions in the gastrointestinal tract, to mention some ... -
Production of DHA-rich oil by Aurantiochytrium limacinum on lignocellulosic sugars and crude glycerol
(Master thesis, 2021)The Omega-3 Polyunsaturated fatty acids (PUFAs) Docosahexaenoic (DHA, 22:6n-3) and Eicosapentaenoic (EPA, 20:5n-3) acid are essential nutrients for both fish and humans. These PUFAs cannot be synthesized in sufficient ... -
Production of microbial protein from brown seaweed and spruce wood and its use as a novel feed ingredient in aquaculture
(PhD Thesis;2018:46;, Doctoral thesis, 2018)With the world’s rapidly expanding population, it is necessary to provide sustainable and nutritious food. Aquaculture is the world’s fastest growing food production sector and carries with it some major tradeoffs and ... -
Production of potential immune modulating proteins from Methylococcus capsulatus Bath and characterization of their putative roles in inflammation
(Master thesis, 2019)Commensal microbes have for a long time been considered important for the function and development of the human immune system. Later studies also highlight the beneficial potential of non-commensals to human health. The ... -
Production of yeast from spruce sugars and hydrolysates of protein-rich by-products as feed ingredient
(PhD Thesis;2019:60, Doctoral thesis, 2019)The biotechnological potential and food-grade nature of yeasts are evidenced by their rich history of application in food fermentations. Thus, yeasts have been recognized as a suitable microorganism for the production of ... -
Produksjon av Norvegia type ost fra kaseinstandardisert ystemelk : effekt av diafiltrering og formodningstid
(Master thesis, 2016-08-10)Norvegia® er Norges mest spiste ost og utgjør en av TINE’s største og viktigste merkevarer. I dette forsøket ble det produsert en Norvegia type ost fra kaseinstandardisert ystemelk der utgangspunktet for ystemelka var et ... -
Produksjon av proteinrik yoghurt laget av ultrafiltrert kjernemelk
(Master thesis, 2017)Kvalitetsegenskapene til proteinrik yoghurt laget av kjernemelk ble undersøkt for å øke forståelsen rundt bruk av kjernemelk som en ingrediens i yoghurt. Hensikten med oppgaven var å undersøke effekten av råstoff (kjernemelk ... -
Produksjonstekniske, kvalitetsmessige og økonomiske fordeler og ulemper ved bruk av forskjellige typer humleprodukter i moderne ølproduksjon
(Master thesis, 2012-10-12)Humle er først og fremst viktig for smaksopplevelsen som kjennetegner øl, hvorav bitterheten er av spesiell betydning. Det er α-syrene i humle, som etter omdanning til vannløselige iso-α-syrer gir ølet bittersmak. Hvor mye ... -
Produktoptimalisering av yoghurt på TINE Meieriet Oslo
(Master thesis, 2015-08-05) -
Produkttesting i butikk : utvikling, gjennomføring og forbrukeroppfatning
(Master thesis, 2021)Plastemballasje bidrar til å forlenge holdbarheten på matvarer og redusere matsvinn. Samtidig er plast på avveie er et stort miljøproblem. Virksomheter gjennomfører tiltak for å redusere mengden plastemballasje som benyttes ... -
Prokaryote classification : method development and novel insight in 16S ribosomal RNA-based classification
(PhD Thesis;2016:95, Doctoral thesis, 2016)The main objective of this thesis is the improvement of prokaryotic classification based on the 16S ribosomal RNA. As a result of the shift in sequencing technology, generating enormous amounts of sequencing data and the ... -
Prosessivitet i familie 18 kitinaser
(Master thesis, 2012-09-11)Astma er en kronisk betennelsessykdom som er et resultat av inflammasjon i luftveiene og det er anslått at 300 millioner mennesker lider av denne sykdommen. Antallet stiger ettersom flere land blir urbanisert og det er ... -
Prosessmålingsteknologi for proteinhydrolysater : FTIR-spektroskopi, SEC og OPA-metode
(Master thesis, 2018)Enzymatisk proteinhydrolyse av restråstoff fra kjøtt-, fisk- og meierindustrien, med formål om å produsere spiselige peptidprodukter, er en voksende industri. For å kunne utnytte potensialet til disse proteinene er det ... -
Prosesstekniske tiltak for økt dannelse av isoamylacetat i Dahls Pils
(Master thesis, 2013-08-16)Øl består av mange ulike aromakomponenter. Sammensetningen av aromakomponentene utgjør smaken i øl, og små endringer i konsentrasjon av disse kan gi et totalt forandret smaksbilde. Dette er aromakomponenter som ester og ...