• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
View Item 
  •   Home
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Biosciences (BioVit)
  • Master's theses (IHA)
  • View Item
  •   Home
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Biosciences (BioVit)
  • Master's theses (IHA)
  • View Item
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Effekten av fibertilsetning i brød på energiinnhold og glukoserespons

Aas, Ragnhild Tokvam
Master thesis
Thumbnail
View/Open
Hele oppgaven.pdf (2.918Mb)
URI
http://hdl.handle.net/11250/186010
Date
2011-08-25
Metadata
Show full item record
Collections
  • Master's theses (IHA) [317]
Abstract
Med bakgrunn i EUs nye omregningsfaktor for kostfiber på 2 kcal/g ønsket vi i denne studien å finne energiverdien i ertefiber for å kunne videreutvikle et konsept med bruk av store mengder fiber i brød, med hensikt å kunne møte den økende fedmeproblematikken.

Fire identiske dietter med brød og pålegg der kun innholdet av ertefiber i brødet varierte, ble gitt til ti friske menn. Datainnsamling bestod av innsamling av feces og blodsukkermålinger.

Ertefiber i brød reduserer energiinntaket, noe som først og fremst skyldes at ertefiber har en lav energiverdi da den i liten grad fermenteres. Fordøyelig energi av ertefiber er i studien funnet å være 0,94 kcal/g. En tendens til redusert blodsukkerrespons (IAUC) og redusert stivelsesfordøyelighet kan være med på å forklare hvorfor fiber har lavere energiverdi enn EUs omregningsfaktor. Funnene kan bidra til å styrke kunnskapen om effekt av fibertilsetning i brød.
Publisher
Norwegian University of Life Sciences, Ås

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit
 

 

Browse

ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CollectionBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

My Account

Login

Statistics

View Usage Statistics

Contact Us | Send Feedback

Privacy policy
DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

Service from  Unit