Vis enkel innførsel

dc.contributor.authorAas, Ragnhild Tokvam
dc.date.accessioned2011-08-25T12:49:19Z
dc.date.available2011-08-25T12:49:19Z
dc.date.copyright2011
dc.date.issued2011-08-25T12:49:19Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/11250/186010
dc.description.abstractMed bakgrunn i EUs nye omregningsfaktor for kostfiber på 2 kcal/g ønsket vi i denne studien å finne energiverdien i ertefiber for å kunne videreutvikle et konsept med bruk av store mengder fiber i brød, med hensikt å kunne møte den økende fedmeproblematikken. Fire identiske dietter med brød og pålegg der kun innholdet av ertefiber i brødet varierte, ble gitt til ti friske menn. Datainnsamling bestod av innsamling av feces og blodsukkermålinger. Ertefiber i brød reduserer energiinntaket, noe som først og fremst skyldes at ertefiber har en lav energiverdi da den i liten grad fermenteres. Fordøyelig energi av ertefiber er i studien funnet å være 0,94 kcal/g. En tendens til redusert blodsukkerrespons (IAUC) og redusert stivelsesfordøyelighet kan være med på å forklare hvorfor fiber har lavere energiverdi enn EUs omregningsfaktor. Funnene kan bidra til å styrke kunnskapen om effekt av fibertilsetning i brød.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Ås
dc.titleEffekten av fibertilsetning i brød på energiinnhold og glukoseresponsen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Food hygiene: 813en_US
dc.subject.nsiVDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Community medicine, Social medicine: 801en_US
dc.source.pagenumber62en_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel