dc.contributor.author | Aas, Ragnhild Tokvam | |
dc.date.accessioned | 2011-08-25T12:49:19Z | |
dc.date.available | 2011-08-25T12:49:19Z | |
dc.date.copyright | 2011 | |
dc.date.issued | 2011-08-25T12:49:19Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/11250/186010 | |
dc.description.abstract | Med bakgrunn i EUs nye omregningsfaktor for kostfiber på 2 kcal/g ønsket vi i denne studien å finne energiverdien i ertefiber for å kunne videreutvikle et konsept med bruk av store mengder fiber i brød, med hensikt å kunne møte den økende fedmeproblematikken.
Fire identiske dietter med brød og pålegg der kun innholdet av ertefiber i brødet varierte, ble gitt til ti friske menn. Datainnsamling bestod av innsamling av feces og blodsukkermålinger.
Ertefiber i brød reduserer energiinntaket, noe som først og fremst skyldes at ertefiber har en lav energiverdi da den i liten grad fermenteres. Fordøyelig energi av ertefiber er i studien funnet å være 0,94 kcal/g. En tendens til redusert blodsukkerrespons (IAUC) og redusert stivelsesfordøyelighet kan være med på å forklare hvorfor fiber har lavere energiverdi enn EUs omregningsfaktor. Funnene kan bidra til å styrke kunnskapen om effekt av fibertilsetning i brød. | en_US |
dc.language.iso | nob | en_US |
dc.publisher | Norwegian University of Life Sciences, Ås | |
dc.title | Effekten av fibertilsetning i brød på energiinnhold og glukoserespons | en_US |
dc.type | Master thesis | en_US |
dc.subject.nsi | VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Food hygiene: 813 | en_US |
dc.subject.nsi | VDP::Medical disciplines: 700::Health sciences: 800::Community medicine, Social medicine: 801 | en_US |
dc.source.pagenumber | 62 | en_US |