Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på emneord "VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Agriculture disciplines: 910::Plant breeding, horticulture, plant protection, plant pathology: 911"
Viser treff 1-6 av 6
-
Fusarium-gener involvert i mykotoksinsyntese hos infisert havre : en analyse av genuttrykk
(Master thesis, 2012-10-03)Sammendrag Fusarium er en kompleks soppslekt med mange arter som angriper cerealer over hele verden. Fusarium kan gi aksfusariose i korn om er en sykdom der kornaksene angripes. Dette kan føre til dårlig kornkvalitet og ... -
Genetic transformation of poinsettia (Euphórbia pulchérrima)
(Master thesis, 2015-11-05)Agrobacterium-mediated transformation and transformation by electrophoresis were used in an attempt to produce poinsettias (Euphórbia Pulchérrima) with blue or purple bracts. The two methods were compared in order to ... -
Havre og smak
(Master thesis, 2011-08-25)I denne masteroppgaven ble det undersøkt hvordan forskjellig konsentrasjon av totale fenoler i ulike havresorter vil påvirke smaken i havregrøt. Gjennom oppgaven ble det undersøkt følgende faktorer som berører hovedformål: ... -
In planta and in vitro studies of interactions between different Fusarium species and the infection of Fusarium langsethiae in oats
(Master thesis, 2012-10-03)Abstract The genus Fusarium includes a diverse range of ascomycete fungi. Some species are known to cause Fusarium head blight (FHB) and other diseases on small grain cereals like oat, wheat and barley all over the world. ... -
Interaction studies of the Fusarium-wheat system : fungal-fungal and plant-pathogen interactions
(Master thesis, 2012-10-03)Abstract Different Fusarium species are the cause of Fusarium head blight in wheat and have been regarded as one of the most devastating crop pathogens in the world. Some Fusarium can produce mycotoxins that can ... -
Product quality in solar dried carrots, tomatoes and onions
(Master thesis, 2011-11-11)Formålet med denne oppgaven var å undersøke hvordan to ulike typer soltørker påvirket produktene som ble tørket, og egenskapene som ble undersøkt var vanninnhold, reduksjon i L-askorbinsyre (L-AA), mineral- og ...