Browsing Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) by Author "Schüller, Reidar Barfod"
Now showing items 1-7 of 7
-
Alternativ stabilisator for plantebasert burger
Johannessen, Nina Brustad (Master thesis, 2021)Globalt marked for plantebasert protein er stadig voksende, med årlig vekst rundt 7%. Samtidig blir forbrukerne mer opptatt av hva de kjøper og inntar. Forbrukernes økte bevissthet skaper behov for å benytte ingredienser ... -
An evaluation of emerging technologies in kinetic inhibitors incorporating various amphiphilic molecules to reveal interactions and possible synergies in those, intended for use in an aqueous base drilling fluid.
Robberstad, Carina (Master thesis, 2013-06-06)Water-based drilling fluids are primarily chosen for drilling of deep water wells in the North Sea Region, and thermodynamic inhibitors like monoethylene glycol (MEG) and KCl are the only sufficient hydrate inhibitors used. ... -
Fermentering av exopolysakkaridproduserende bakterier : effekt på tekstur
Øyehaug, Frida (Master thesis, 2022)Det plantebaserte markedet er i stor vekst, og mange plantebaserte produkter består av ekstrudert planteprotein og teksturgivende tilsetningsstoffer. Derfor er det av interesse å undersøke alternative og mer skånsomme ... -
Fysisk og kjemisk karakterisering av tomatpuré til Idun Tomatketchup
Pedersen, Aleksander Lyngved (Master thesis, 2017-05-19)Totalt ti batcher med tomatpuré fra tre ulike tomatpuréprodusenter ble undersøkt med formålet å avdekke hvordan variasjoner i tomatpuré påvirker Idun Tomatketchup, og hvordan produksjonsutstyret til Idun håndterer denne ... -
Investigation of functional properties of traditional cultures in yoghurt production
Trosthoel, Ida Elise (Master thesis, 2022) -
Korrelasjoner mellom partikkelstørrelsesfordeling og funksjonelle egenskaper i melkepulver
Mikalsen, Martin Brelum (Master thesis, 2021)Målet med oppgaven var å identifisere korrelasjoner mellom partikkelstørrelsesfordelingen (PSD) og funksjonelle egenskaper i melkepulver. PSD har parameterne Dx10, Dx50 og Dx90 og de funksjonelle egenskapene er tetthet ... -
Pektiners påvirkning av funksjonelle egenskaper i syltetøy
Pedersen, Marie Skov (Master thesis, 2020)Syltetøy er et produkt med lang historie og er en gammel konserveringsmetode av frukt og bær. Syltetøy inneholder som oftest sukker, bær, syre, konserveringsmiddel og gel danner. Pektin er den mest benyttet geldanneren i ...