Blar i Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) på forfatter "Rukke, Elling-Olav"
-
Effekt av ulike emballasjematerialer på kvaliteten til Stabburet sin "fersk leverpostei" under kjølelagring ved 4´C
Sjaastad, Trine (Master thesis, 2016-09-30)Siden andre verdenskrig har plastproduksjonen og bruken av plast økt drastisk. Omtrent 7% av dagens forbruk av petroleum kan knyttes til plast og plastproduksjon. I et miljøperspektiv kan det være hensiktsmessig å redusere ... -
Effekt av vasketid på kjemisk-, fysisk- og mikrobiell renhet av keramiske MF-membraner og sensitiviteten til Lactococcus lactis spesifikke bakteriofager ovenfor alkaliske vaskemidler
Lønvik, Morten (Master thesis, 2019)En god rengjøring av MF-membraner er viktig for å sikre trygg produksjon av fraksjoner av melk og kjernemelk. Hensikten med denne oppgaven var å undersøke effekten ulike råstoffer og vaskeprosedyrer hadde på den kjemiske-, ... -
Factors influencing the processing quality of potatoes : development of analytical tools for process monitoring and optimization
Helgerud, Trygve (PhD Thesis;2015:30, Doctoral thesis, 2017-11-30)Potatoes are notoriously heterogeneous, and manufacturers of processed potato products are therefore faced with a number of challenges during processing. The motivation behind this thesis is to reduce waste and cut production ... -
Fourier transform infrared spectroscopy (FTIR) for detection and quantification of milk components for cattle health monitoring
Stehr, Felicia Judith Marie (Master thesis, 2017)Antallet automatiske melkesystemer (AMS-er) har økt jevnt de siste årene på grunn av større besetninger og høyere krav til effektivitet. Med et AMS kan kua velge når og hvor ofte hun vil melkes. Ulike målinger av kua og ... -
Fysisk og kjemisk karakterisering av tomatpuré til Idun Tomatketchup
Pedersen, Aleksander Lyngved (Master thesis, 2017-05-19)Totalt ti batcher med tomatpuré fra tre ulike tomatpuréprodusenter ble undersøkt med formålet å avdekke hvordan variasjoner i tomatpuré påvirker Idun Tomatketchup, og hvordan produksjonsutstyret til Idun håndterer denne ... -
Kvalitet på rømme : effekt av pulveranrikning og eksopolysakkaridproduserende syrekultur
Bacha, Karima Eid (Master thesis, 2019)Kvalitetsegenskapene til rømme anriket med forskjellige melkepulver og syrekulturer ble undersøkt for å øke forståelsen av rømmes kjemiske, reologiske og sensoriske egenskaper. Hensikten med oppgaven var å undersøke effekten ... -
Local food entrepreneurs in Norway : case studies on successful practices for network learning and market development
Hersleth, Stine Alm (PhD Thesis;2023:23, Doctoral thesis, 2023)Local food has been compared to a "quiet culinary revolution" in Norway, one initiated by a governmental strategy more than 20 years ago. The aim was to provide more local specialtiesꟷ"food and drink products with a ... -
Minimizing photooxidation in dairy products by tailor made light barrier properties in packaging materials
Intawiwat, Natthorn (PhD Thesis;2011:47, Doctoral thesis, 2011)Photooxidation is one of the major causes of food quality deterioration. Packaging is a common tool to protect against light and consequently prolong the shelf life of food. Transparent packaging materials are being widely ... -
Modern sour beer production : mixed fermentations with yeast and lactic acid bacteria
Dysvik, Anna (PhD Thesis;2019:104, Doctoral thesis, 2019)Traditional sour beers are produced by spontaneous, mixed fermentations where numerous yeast and bacterial species are involved. One of the traits that separate sour beers from other beers is the high concentration of ... -
Protein fractionation by microfiltration in high-protein yogurt processing
Jørgensen, Camilla Elise (PhD Thesis;2017:58, Doctoral thesis, 2017)The main objective of the work presented in this thesis was to investigate the optimization of the microfiltration (MF) process in the production of high-protein yogurts (≥ 5.6% protein). High-protein yogurts have gained ...