Browsing Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) by Issue Date
Now showing items 61-80 of 1014
-
Kefir and kefir grains : diversity of chemical properties and microflora
(PhD Thesis;2012:30, Doctoral thesis, 2012)Kefir grains contain bacteria and yeasts embedded in a protein and polysaccharide matrix. They constitute the primary starter culture for kefir, a fermented milk drink with a complex sensory profile containing high amounts ... -
Verification of two potential glycosylation sites in human ncu-g1
(Master thesis, 2012-01-02)Glycosylation is an important postranslational modification that greatly affects protein function. N-glycosylation is one class of this modification that has been characterized widely for some proteins. This glycosylation ... -
WHITE FLECKS I MELKEPULVER
(Master thesis, 2012-01-16)Det synes å være enighet om at fenomenet White Flecks (WF) er uoppløselige eller sakte oppløselige partikler, og en oppløselighetsdefekt hvor partikler er synlige etter rekonstituering av pulver i vann. WF kan oppfattes ... -
Kan proteaser i næringsmidlar (mjølk) påverke utvikling av matvareallergi?
(Master thesis, 2012-04-27)Basofile granulocyttar har lenge vore kjent for deira funksjon som effektorceller i type 1 hypersensitivitetsreaksjonar. Nyare studie har vist at basofile granulocyttar kan indusere TH2-mediert immunrespons når dei er ... -
Effekten av antioksidanttilskudd på treningsinduserte endringer i proteinene PGC-1alfa, HSP60 og HSP70 i m. vastus lateralis
(Master thesis, 2012-05-16)Ved utholdenhetstrening skjer det flere molekylære forandringer i muskulaturen, blant annet økt mitokondriebiogenese. PGC-1α er en hovedregulator av mitokondriebiogenesen i muskelceller og endringer i mengde og lokalisering ... -
Heterolog protein sekresjon i probiotiske lactobacilli ved bruk av signal peptider fra L. plantarum WCFS1
(Master thesis, 2012-05-18)Dette studiet er en del av et større prosjekt hvor det langsiktige målet er å utvikle orale vaksiner basert på lactobacilli, for eksempel vaksiner mot kreft eller tuberkulose. Lactobacilli er interessante kandidater til ... -
Adsorpsjon av lignosulfonater på leire og kull : modellstudie for økt forståelse av rollen i CIL/CIP prosesser.
(Master thesis, 2012-05-21)Lignosulfonater, sulfonert lignin, produseres som et biprodukt gjennom sulfittprosessen i produksjonen av cellulose eller ved å sulfonere Kraft lignin. Produktet har gode egenskaper som dispergeringsmiddel og bindemiddel, ... -
Impact of brain performance on stress-handling in aged honeybees(Apis mellifera)
(Master thesis, 2012-05-21)Eldre mennesker risikerer å få svekket eller miste deler av sine kognitive evner etter en operasjon. Vanlige risikofaktorer, som kirurgiske, anestetiske og miljømessige påvirkninger, forklarer ikke årsaken til dette. ... -
Plantebaserte polysakkarider i et in vitro fordøyelsessystem
(Master thesis, 2012-05-21)Fokuset i denne oppgaven har vært rettet mot kostfiber i bygg (byggris) og brokkoli, og det har blitt utført eksperimenter for å framstille og å kvantifisere disse. Det har blitt brukt fire ulike in vitro fordøyelsesmodeller ... -
Study of meat qualities directly or indirectly related to mitochondria
(Master thesis, 2012-05-21)Forty-one M. semimembranosus (S.M.) muscles of beef were collected from the local slaughterhouse in Norway (part I) for the study of meat quality and color stability. All the slaughter variables like pH, weight, temperature, ... -
Antioxidants stabilizing fish oils : effect of antioxidant, storage temperature and type of fish oil
(Master thesis, 2012-05-24)The aim of this study was to investigate four commercially available antioxidants in two fish oils. The antioxidants were investigated to see which one of them is most efficient in preventing oxidation. Antioxidants were ... -
Study of two-peptide bacteriocins and their immunity genes from Lactobacillus
(Master thesis, 2012-05-24) -
Syrning av melkekonsentrat for produksjon av yoghurtpulver
(Master thesis, 2012-05-24)In Norway, yoghurt powder is produced by TINE Meieriet Brumunddal (TMB). They produce about 70 tons powder per year, which is used as an ingredient for different products in the food industry. The yoghurt powder is produced ... -
Saltreduksjon i lettmargarin : Effekt på produktkvalitet og forbrukeraksept
(Master thesis, 2012-05-29)Hovedhensikten med denne oppgaven var å se på hvor godt forbrukere liker lettmargarin når salt i form av natriumklorid er redusert og erstattet av kaliumklorid. Dette ble gjort på bakgrunn av ønske om å minke NaCl- innhold ... -
Quality goat milk for rennet coagualted cheese
(Master thesis, 2012-05-30)The differences in milk quality between the αS1-CN genotypes of goats have been studied in different goat breeds in several countries. It is in general accepted that the cheese making properties of the high αS1-CN variants ... -
Forbedring av konsistens og smak i mager hvitost, ved bruk av kjernemelk, mikropartikulert myseprotein og tilsetting av laktobasiller isolert fra ost
(Master thesis, 2012-05-31)Forbrukere er ofte misfornøyde med kvaliteten på mager ost, da mager ost ofte er kort, tørr og fast i konsistensen, og smaken er langt dårligere enn i helfet ost. De siste 20 årene har det vært mye forskning på å forbedre ... -
Kvantitativ høytrykksvæskekromatografi tandemmassespektrometri analyse av amfetaminer i blod
(Master thesis, 2012-06-14). -
Syntese mot ω-funksjonaliserte flerumettede fettsyrederivater
(Master thesis, 2012-06-15)Målet med oppgaven var å syntetisere (9Z,12Z,15Z)-metyl-18-hydroksi-2-metyloktadeka-9,12,15-trienat (1), (12Z,15Z)-metyl-18-hydroksi-2-metyloktadeka-12,15-dienat (23a) og (12Z,15Z)-metyl-18-metoksi-2-metyloktadeka-12,15-dienat ... -
Infrarød spektroskopi for hurtig estimering av lipidkomponenter i havre
(Master thesis, 2012-08-06)Havre (Avenia Sativa) har mange interessante ernæringsmessige egenskaper og har blant annet det høyeste lipidinnholdet av kornartene. Majoriteten av lipidene er sunne en‐ og flerumettede fettsyrer som oljesyre, linolsyre ...