Browsing Faculty of Chemistry, Biotechnology and Food Science (KBM) by Author "Catrin Tyl"
Now showing items 1-3 of 3
-
Endringer i FODMAP-innholdet under surdeigsfermentering og steking av brød basert på ulike hvetetyper dyrket i Norge
Holmsen, Henriette (Master thesis, 2023)Fermenterbare oligo-, di- og monosakkarider og polyoler (FODMAP) har vist seg å forverre symptomene på irritabelt tarm-syndrom (IBS). Den eneste behandlingen for å unngå denne lidelsen er å redusere inntaket av FODMAPs i ... -
Fermentation of raffinose family oligosaccharides by different yeast and bacteria in sour beer cofermentations
Skeie, Aksel Vardeberg (Master thesis, 2023)Legumes are a widespread and nutritious food source, ingested worldwide and used to produce a variety of products. They are however also known for producing gas and bloating when ingested. This is due in part to raffinose ... -
Kjemiske og fysiske endringer i UHT-drikke lagret ved ulike lagringstemperaturer
Johansen, Stine Mari (Master thesis, 2023)Melk er en viktig del av menneskets kosthold, og Norge er et av landene med høyest melkekonsum per innbygger på verdensbasis. Men store mengder melk kastes hvert år, og en måte å bidra i kampen mot matsvinn på er å øke ...