Browsing Master's theses (IHA) by Author "Haug, Anna"
Now showing items 1-5 of 5
-
Comparing rapeseed fed chicken with ordinary soybean oil fed chicken
Poudel, Madhu Sudhan (Master thesis, 2016-06-06)Energy is needed for the poultry in order to provide growth, egg production at a high level to allow maximal economic return for the production unit. In diet formulation, fat is added to increase palatability, increase ... -
Effekt av fôrproteinnivå (17%, 18% og 19% protein) på IgY-utbytte fra eggeplomme
Tveit, Lina Klara Matilda (Master thesis, 2017)Av konkurransehensyn til de involverte bedrifter er denne oppgaven lagt under 5 års klausulering, da produksjonsmetoden er forretningsmessig konfidensiell informasjon. Målet for denne studien var å undersøke om proteinnivå ... -
Fôring av oksekalver med tanke på sunnere kjøtt
Stumlien, Maren Moseng (Master thesis, 2016)Dette er et fôringsforsøk med 12 jevngamle NRF-oksekalver, hvor hovedmålet er å produsere sunnere storfekjøtt. Denne oppgaven er en ren teorioppgave, da forsøket fortsetter med analyser og museforsøk videre. Forsøket er ... -
Interesse for et sunnere storfekjøtt blant forbrukere i Norge
Rimstad, Silje Helene (Master thesis, 2016-08-09)Inntaket av kjøtt er forventet å øke i takt med verdensvelstanden i framtiden. Hovedtrenden for mat i framtiden er å gå ‘back-to-basics’, med etterspørsel etter naturlige produkter med kjent opphav (Global 2015). Rødt kjøtt ... -
Muligheter for økt bruk av beite i norsk storfekjøttproduksjon, og for bruk av storfe til kulturlandskapspleie
Amundsen, Ingrid (Master thesis, 2016)Siden etterkrigstiden har bruksstørrelsene og besetningsstørrelsene økt betydelig, og samlet antall jordbruksbedrifter og husdyr, i hovedsak storfe, har gått kraftig ned, mens man har opplevd en økning i produktivitet. Fra ...