Browsing Faculty of Biosciences (BioVit) by Subject "VDP::Landbruks- og Fiskerifag: 900::Landbruksfag: 910::Fôring: 918"
Now showing items 1-9 of 9
-
Effect of intermittent feeding and structural components on performance and digestive tract for broiler chickens
(Master thesis, 2014-07-31)An experiment was conducted to study the effect of a diet with high structural component on the performance of ad lib and intermittently-fed broiler chickens; whether the supplemented enzymes had effect on ileal viscosity ... -
The effect of processing on physical and chemical quality of pelleted feeds for ruminants
(Master thesis, 2018)This study carried out to examine the effect of feed processing on physical quality of feedstuff and on rumen degradation rate of dry matter, protein and starch. Each of three feedstuffs, barley, maize, and soybean meal ... -
Effects of diet structure and feed availability on passage rate and nutrients digestibility
(Master thesis, 2014-08-12)The purpose of the experiment was to test the following hypotheses: birds have tendency for over-consumption of feed, and the extent of over-consumption varies through the day after a starvation period. Further, the ... -
Erstatning av palmeoljebasert feitt med feitt frå rapsfrø i kraftfôr til norsk mjølkegeit- effekt på feittinnhald og feittsyresamansetning i mjølk
(Master thesis, 2017)For å sikre høgt energiopptak og god mjølkeyting med høgt tørrstoffinnhald vert det i dag tilsett palmeoljebasert feitt i ein del kraftfôrblandingar til mjølkegeit. Palmeolje er rik på den metta feittsyra palmitinsyre ... -
Fôring av oksekalver med tanke på sunnere kjøtt
(Master thesis, 2016)Dette er et fôringsforsøk med 12 jevngamle NRF-oksekalver, hvor hovedmålet er å produsere sunnere storfekjøtt. Denne oppgaven er en ren teorioppgave, da forsøket fortsetter med analyser og museforsøk videre. Forsøket er ... -
Fôringens påvirkning på mengde og sammensetning av fett i storfekjøtt : en litteraturstudie
(Master thesis, 2014-08-12)Fôringen er en av de viktigste faktorene for å endre innholdet av fett og fettsyrer i storfekjøtt. Hensikten med denne oppgaven har derfor vært å se på hvordan ulik fôring påvirker mengde og sammensetning av fett. Oppgaven ... -
Sammenhengen mellom innholdet av palmitinsyre og frie fettsyrer i melk
(Master thesis, 2017)Næringsrik melk fra storfe har en sentral rolle i det daglige kostholdet til de fleste nordmenn. God melkekvalitet er viktig for å opprettholde melkeforbruket, og i tillegg er det viktig for bonden som får betaling etter ... -
The use of Saccharomyces cerevisae CNCM I-1077 in feed for ruminants : effect on digestibility, rumen enviroment and methane emmission
(Master thesis, 2019)The main objective of this experiment was to evaluate the effect of adding live yeast (Saccharomyces cerevisiae CNCM I-1077) in rations to dairy cows in early lactation on apparent total tract digestibility, rumen physiological ... -
Tilsetning av jern, kobber, sink og fiber i hundefôr
(Master thesis, 2014-08-13)Den domestiserte hunden (Canis familiaris) stammer fra ulven (Canis lupus), og har vært sammen med mennesker i over 15 000 år. Etter flere hundre år med avl, har det oppstått svært mange ulike hunderaser. De ulike hunderasene ...