• norsk
    • English
  • English 
    • norsk
    • English
  • Login
Browsing Faculty of Biosciences (BioVit) by Subject 
  •   Home
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Biosciences (BioVit)
  • Browsing Faculty of Biosciences (BioVit) by Subject
  •   Home
  • Norges miljø- og biovitenskapelige universitet
  • Faculty of Biosciences (BioVit)
  • Browsing Faculty of Biosciences (BioVit) by Subject
JavaScript is disabled for your browser. Some features of this site may not work without it.

Browsing Faculty of Biosciences (BioVit) by Subject "VDP::Agriculture and fishery disciplines: 900::Agriculture disciplines: 910::Animal feeding: 918"

  • 0-9
  • A
  • B
  • C
  • D
  • E
  • F
  • G
  • H
  • I
  • J
  • K
  • L
  • M
  • N
  • O
  • P
  • Q
  • R
  • S
  • T
  • U
  • V
  • W
  • X
  • Y
  • Z
  • Æ
  • Ø
  • Å

Sort by:

Order:

Results:

Now showing items 1-20 of 50

  • title
  • issue date
  • submit date
  • author
  • ascending
  • descending
  • 5
  • 10
  • 20
  • 40
  • 60
  • 80
  • 100
    • Annual variations of roughage and its affect on coverage of Equine nutritional requirements 

      Kvarme, Anette Oppegaard (Master thesis, 2013-08-05)
      Variasjon i grovfôrets næringsinnhold er vanskelig å unngå på grunn av de varierende dyrkingsforholdene i Norge gjennom ulike år. Dagens analysemetoder av grovfor til hest gjør at næringsinnholdet kan utnyttes fullt ut, ...
    • Aspekter ved fôropptaket og prediksjon av tørrstoffopptaket hos norsk melkegeit 

      Aune, Anders W. (Master thesis, 2016-08-18)
      Fôropptaket er den mest kritiske faktoren for en geits kvantitative melkeproduksjon. Det er også viktig for fôrutnyttelsen. Ved fôrplanlegging er det i mange tilfeller nyttig å kunne forutsi hvor stor det frivillige ...
    • Bedret kvalitet av fjørfekjøtt ved endret fettsyresammensetning 

      Biltvedt, Liv Marit (Master thesis, 2010-12-16)
      Langkjeda n-3 fettsyrer har helsebringende effekter som kan forebygge flere av de vanligste livsstilsykdommene. Soyaolje har et høyt innhold av n-6 fettsyra linolsyre som kan omdannes til, og øke innholdet av arakidonsyre. ...
    • Biotilgjengelighet av vitamin E i ulike tilskuddsfôr til melkekyr 

      Luteberget, Ingvild Steinnes (Master thesis, 2012-10-19)
      Det har lenge vært kjent at naturlig vitamin E er mer biologisk tilgjengelig enn syntetisk vitamin E. Dette skyldes at den stereokjemiske strukturen er forskjellig i naturlig og syntetisk vitamin E. Stereokjemisk struktur ...
    • Chemical changes seen in protein during pelleting : a literature review 

      Shah, Shiv Nath (Master thesis, 2017)
      Pelleting induced changes in protein denaturation with exposure to heat is to milder level. Denaturation of protein showed better digestibility of protein molecule. Change in the secondary structure i.e. alpha helix, beta ...
    • Comparison between the intermittent and ad libitum feeding with and without exogenous enzyme (xylanase and β-glucanase) supplementation on the digestive tract of broiler chickens fed barley based diet 

      Chaudhary, Mahendra (Master thesis, 2013-10-21)
      An experiment was conducted to study the comparison between the intermittent and ad libitum feeding supplemented with and without exogenous (xylanase and β-glucanase) enzyme on the anterior digestive tract of broiler ...
    • Eating patterns of broiler chickens fed insoluble grit, and its effect on intake variation, retention time, performance and gizzard development 

      Itani, Khaled (Master thesis, 2015-07-02)
      In a field trial, the current study tested the effects of insoluble granite grit stones supplemented to broiler chickens on growth performance and gizzard stimulation. Particle size distribution and variation in the amount ...
    • Effect of cobalt on fatty acid composition in milk of dairy cows and sows 

      Karlengen, Inger Johanne (PhD Thesis;2011:75, Doctoral thesis, 2011)
      Previous research revealed that supplementing excess cobalt (Co) reduces bovine milk content of monounsaturated fatty acids (MUFAs), probably mediated by the enzyme Δ9 -desaturase. The general aim of this research project ...
    • Effect of hammer milling, roller milling and pelleting on technical and nutritive value of barley for ruminants 

      Khan, Ghulam Qasim (Master thesis, 2014-09-24)
      Barley is world’s fourth grain with respect to its production. To understand its characteristics and effects of different processing methods upon its utilization by ruminants, a comprehensive literature review was conducted ...
    • Effects of supplement feed on cattle behaviour on pasture 

      Fjæran, Erica Hogstad (Master thesis, 2015-01-28)
      Genetics, supplement feed, environment, and management affect cattle behaviours and diurnal patterns on pasture, thus reflecting individual and/or group difference in time budgets. The aim of this study was to investigate ...
    • Effekt av aukande mengde rapskake i rasjonen på innhald av jod i kumjølk 

      Nes, Silje Herlofsen (Master thesis, 2013-10-22)
      Denne oppgåva er ein del av prosjektet "Jod i mjølk" ved Institutt for husdyr- og akvakulturvitskap, og målet med oppgåva var å sjå korleis ulike mengder rapskake i rasjonen til mjølkekyr ville påverke innhaldet av jod i ...
    • Effekt av body mass index (BMI) ved kjeing på geitmelkkvalitet 

      Borodina, Svetlana (Master thesis, 2011-08-25)
      Denne oppgaven ble basert på forsøket til Dønnem et al. (2011b) som fant at geiter i godt hold ved kjeing (middels/høg body mass index (BMI)) hadde lavere FFA-innhold i melka enn geiter i dårlig hold (lav BMI). Målet med ...
    • Effekt av botanisk sammensetning av surfôr på metanproduksjon hos melkekyr 

      Grøndahl, Kine Anethe (Master thesis, 2011-02-15)
      Sammendrag Formålet med oppgaven var å se på effekten av botanisk sammensetning i surfôr på metanproduksjon hos melkekyr. Dette ble gjort som en del av et PhD studie og det var markørmetoden SF6 som ble brukt for å måle ...
    • Effekt av fôring fra tre måneders alder og fram til påvist drektighet på melkeytelse og holdbarhet i første og andre laktasjon for NRF-kviger. 

      Kaldahl, Øystein Haga (Master thesis, 2016-06-06)
      Denne masteroppgaven består av en teoridel og en egen undersøkelse. Teoridelen tar for seg relevant litteratur omkring utvikling av jurvev og framfôring av kviger til ei god mjølkeku. Den egne undersøkelsen ser på effekten ...
    • Effekt av fôringsregime på atferd hos slaktekylling, med fokus på fôrsøks- og eteatferd 

      Lund, Victoria Bøhn (Master thesis, 2011-08-25)
      Forsøkets formål var å kartlegge forskjeller i aktivitetsmønsteret til slaktekyllinger fôret ved hjelp av to ulike fôringsregimer, henholdsvis ad libitum- og måltidsfôring. I tillegg ble det undersøkt om man kan bruke ...
    • Effekt av malingsgrad av havreskall og bygg i kraftfôr på tyggetid, vommiljø og fordøyelighet av fôrrasjoner hos melkekyr 

      Kristoffersen, Siril (Master thesis, 2012-06-21)
      Masteroppgaven består av en litteraturdel og egne undersøkelser. Hovedmålet med oppgaven var å studere en eventuell effekt av ulik malingsgrad av havreskall i kraftfôr på tyggetid, vommiljø, fordøyelighet og produksjon hos ...
    • Effekt av rapsfrø som fettilskudd i kraftfôr på produksjon av metan hos melkekyr på beite 

      Risdal, Maria (Master thesis, 2011-08-25)
      Hovedmålet med masteroppgaven var å se på effekten av fettilskudd i form av rapsfrø i kraftfôret på produksjonen av metan (CH4) hos melkekyr på beite. Masteroppgaven består av en litteraturdel og en forsøksdel. Landbruket ...
    • Effekt av tilvekst i siste del av oppdrettsperioden på melkeytelse i 1. laktasjon 

      Husaas, Eva Mette J. (Master thesis, 2011-02-17)
      Abstract This thesis is partly based on data from the thesis of Arild Helberg and Merete Bekkevoll(Bekkevoll and Helberg, 2009). This was a part of a pilot project,”Den robuste førstekalvsku”, that was initiated to ...
    • Effekt av ulike ensileringsmidler på kvaliteten av grassurfôr 

      Holte, Marita (Master thesis, 2012-08-06)
      Surfôrkvaliteten påvirkes av mange faktorer, hvor blant annet bruk av tilsetningsmidler er et viktig element med tanke på å sikre ei vellykka gjæring. Det finnes flere typer ensileringsmidler som har ulik virkning på ...
    • Effekt av ulike fôringsregimer på vekst og utvikling av skjelettet hos NRF kalv 

      Laache, Ingrid Nørstebø (Master thesis, 2013-08-27)
      Kalvene vokser etter sigmoid kurve, med et elastisk vekstpotensial og tilpasser veksten etter fôrmengden de får. Ved fødsel blir kalvene regnet for å være et enmaget dyr da formagene er lite utviklet. Da vil bollerennarefleksen ...

      Contact Us | Send Feedback

      Privacy policy
      DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

      Service from  Unit
       

       

      Browse

      ArchiveCommunities & CollectionsBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournalsThis CommunityBy Issue DateAuthorsTitlesSubjectsDocument TypesJournals

      My Account

      Login

      Contact Us | Send Feedback

      Privacy policy
      DSpace software copyright © 2002-2019  DuraSpace

      Service from  Unit