• Ikkje-destruktive målemetodar på eple 

      Hauso, Ingvill (Master thesis, 2016-08-11)
      Rett haustetidspunkt er essensielt for å oppnå best mogeleg kvalitet i eple. For tidleg eller for sein hausting kan føre til lågare sensorisk kvalitet og kortare haldbarheitstid på lager. I dette forsøket vart det undersøkt ...
    • Kvalitet på kalvebrissel : spektroskopisk, kjemisk og sensorisk karakterisering 

      Schüller, Lise Gulliksen (Master thesis, 2018)
      Kalvebrissel er ansett som en delikatesse i mange land, men lite utnyttet i Norge. Det er gjort lite forskning på brisselen, og det er ikke funnet noe litteratur om kvalitet på kalvebrissel. Brisselen er en kjertel lokalisert ...
    • Minimizing photooxidation in dairy products by tailor made light barrier properties in packaging materials 

      Intawiwat, Natthorn (PhD Thesis;2011:47, Doctoral thesis, 2011)
      Photooxidation is one of the major causes of food quality deterioration. Packaging is a common tool to protect against light and consequently prolong the shelf life of food. Transparent packaging materials are being widely ...
    • Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget 

      Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Kvellestad, Agnar Ståle; Koppang, Erling Olaf; Åsli, Magnus; Krasnov, Aleksei; Dessen, Jens-Erik; Moreno, Helena Maria; Valen, Elin Christine; Gannestad, Kjellrun Hoås; Gjerde, Bjarne; Taksdal, Torunn; Bæverfjord, Grete; Meng, Yuqiong; Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Borderias, A.J.; Moghadam, Hooman; Romarheim, Odd Helge; Rørvik, Kjell-Arne (Research report, 2015)
      Forekomsten av mørke flekker i laksefilet har økt betraktelig senere årene. I dag har hver femte filet slike flekker som i hovedsak er opp til 3 cm i diameter og lokalisert til filetens bukområde. Store ryggflekker har ...
    • Rapid spectroscopic methods for predicting water-holding capacity in meat 

      Andersen, Petter Vejle (PhD Thesis;2018:3, Doctoral thesis, 2018)
      Water-holding capacity (WHC) is one of the most important quality traits in meat, and the main aim of this thesis was to examine the potential for rapid spectroscopic techniques to predict WHC in meat. A secondary aim was ...