Blar i Brage NMBU på tittel
Viser treff 4149-4168 av 17103
-
Effekt av høstetidspunkt og fôringsregime på tyggetid hos melkekyr i automatiske melkesystem
(Master thesis, 2017)This thesis consists of a literature study and an experimental part. The literature part gives a general review of ruminant digestion and the importance of structure in the feed-ration. The term chewing time is used for ... -
Effekt av høytrykksprosessering av jordbærmos og -juice under produksjon og lagring
(Master thesis, 2013-08-01)Hensikten med denne oppgaven var å undersøke effekten av høytrykksbehandling på nyprosesserte og lagrede jordbærprodukter (Fragaria x ananassa Duch, cv. Senga Sengana). Ved bruk av to ulike produkter, mos og juice, ble det ... -
Effekt av innavl på prestasjonsegenskaper hos varmblodstraver i Norge
(Master thesis, 2015-07-16)Det er kjent at innavl vil oppstå i populasjoner med seleksjon, fordi seleksjon reduserer antall dyr som bidrar til neste generasjon. Ugunstige effekter av innavl på prestasjonsegenskaper er tidligere vist hos norsk ... -
Effekt av innavl på produksjon, fruktbarhet og celletall i Norsk Rødt Fe (NRF)
(Master thesis, 2012-08-06)Det er kjent at moderne avlsarbeid fører til innavl i populasjoner som følge av sterk seleksjonsintensitet. Ugunstige effekter av innavl har vært studert på flere storferaser i verden, men aldri på NRF. Formålet med denne ... -
Effekt av jordtype og naboskap på blomstring i tidlig restaureringsfase
(Master thesis, 2015-02-26)Menneskeskapte endringer i landskapet og innføring av fremmede arter er noen av de mange miljøutfordringene vi har her i Norge. Et viktig skritt for å sikre det biologiske mangfoldet og økosystemprosesser nå og for ... -
Effekt av kalsium på fordøyelse av fettsyrer og uttrykk av gener involvert i kolesterolhomeostase i mus
(Master thesis, 2021)Bakgrunn: Hjerte- og karsykdom (HKS), og særlig aterosklerotisk sykdom, er globalt en stor helsebyrde og er den ledende dødsårsaken i verden. Høye konsentrasjoner av lavtetthet-lipoprotein (LDL) i blodet er assosiert med ... -
Effekt av lagringstemperatur på kvalitet hos eplesorten 'Discovery'
(Master thesis, 2014-02-11)Tilgangen på norske epler er begrenset til noen måneder etter høsting. For å forlenge eplesesongen må eplene høstes på riktig tidspunkt ut fra forventet lagringstid, og lagres under riktige forhold slik at god kvalitet ... -
Effekt av Leuconostoc gasicomitatum på mikroflora i kittmodnet ost, og karakterisering av bakteriocinet leucocin H
(Master thesis, 2012-09-05)Leuconostoc gasicomitatum er én av flere bakteriocinproduserende melkesyrebakterier. Hos denne arten har man oppdaget produksjon av det sirkulære bakteriocinet leucocin H. Dette bakteriocinet har tidligere vist aktivitet ... -
Effekt av lyskvalitet på vekst og innholdsstoffer i salat
(Master thesis, 2012-09-17)Produksjon av salat i veksthus er avhengig av tilleggsbelysning i perioder hvor den naturlige innstrålingen er lav (oktober-mars). De siste tiårene har HPS teknologi vært dominerende og benyttet som tilleggsbelysning i ... -
Effekt av malingsgrad av havreskall og bygg i kraftfôr på tyggetid, vommiljø og fordøyelighet av fôrrasjoner hos melkekyr
(Master thesis, 2012-06-21)Masteroppgaven består av en litteraturdel og egne undersøkelser. Hovedmålet med oppgaven var å studere en eventuell effekt av ulik malingsgrad av havreskall i kraftfôr på tyggetid, vommiljø, fordøyelighet og produksjon hos ... -
Effekt av markberedning, næringsstatus og kortdagsbehandling ved planting av gran (Picea abies)
(Master thesis, 2016-09-01)Planting after clearcutting is the most common establishment method when establishing Norway spruce (Picea abies) in Norwegian forestry, and during 2015 it was planted about 31,3 mill. seedlings, distributed on 17 200 ha. ... -
Effekt av melkesyrebakteriers metabolisme på utviklingen av Escherichia coli O157:H7 i melk
(Master thesis, 2010-12-23)Dagens regelverk sier at all melk som omsettes skal være varmebehandlet, men åpner samtidig for salg av melkeprodukter basert på upasteurisert melk, forutsatt overholdelse av visse krav. Dermed kan småskalavirksomheter ... -
Effekt av mikrofiltrering og varmebehandling av ystemelk på osteutbytte
(Master thesis, 2018)I denne oppgaven ble det ystet Gouda-type ost med den hensikt å undersøke effekten av kasein- og laktosestandardisering og varmebehandling av ystemelken på osteutbytte og ostens konsistens. Kasein- og laktosestandardiseringen ... -
Effekt av NOX1 og Reaktive oksygenforbindelser i tarm hos mus som fôres med høyfettdiett
(Master thesis, 2020)Bakgrunn: Et velfungerende fordøyelsessystem er viktig for både mental og fysisk helse. Særlig er et kontrollert miljø og symbiotisk mikrobiom i nederste del av tynntarm svært viktig, da hovednæringsopptak skjer i dette ... -
Effekt av oppstalling i "Moving Floor" gruppeboks for kalv på kalvenes og gulvets renhet
(Master thesis, 2017)Vanlige oppstallingssystemer for kalver og ungdyr er i dag ulike varianter av talle/ strøbaserte bingeløsninger, binger med et drenerende aktivitetsareal i kombinasjon med tett liggeareal, og fullspaltegulvsbinger. Som et ... -
Effekt av pakkemaskin i plansilo på kvaliteten av grassurfôr
(Master thesis, 2018)Denne oppgaven består av en teoridel og «egne undesøkelser». Teoridelen inneholder en gjennomgang av de viktigste faktorene som påvirker ensileringen, og spesielt forhold relatert til plansilo. Det er en økende interesse ... -
Effekt av produksjon, helse, fruktbarhet og melkingsstatistikk på kvotefyllingsgrad i AMS-besetninger
(Master thesis, 2015-03-16)Bakgrunnen for oppgaven var å sammenlikne to grupper produsenter med Lely melkerobot på bakgrunn av kvotefylling og kvalitet av melk i kvoteåret 2012-2013. Den ene gruppen (høygruppa) hadde kvotefylling mellom 99 og 105 ... -
Effekt av prosessering på in vitro proteinfordøyelighet av åkerbønner (Vicia faba L.)
(Master thesis, 2020)Tilstrekkelig protein i kosten er essensielt for opprettholdelse av en funksjonell kropp, men kvaliteten av proteinet er avgjørende for i hvilken grad proteinet utnyttes. Animalsk protein i form av kjøtt, egg og meieriprodukter ... -
Effekt av prosessering på nedbrytning av tørrstoff og stivelse målt med ANKOM Daisy inkubator
(Master thesis, 2018)Denne oppgaven består av litteraturdel og egne undersøkelser. Litteraturdelen gir en kort oversikt over drøvtyggerens fordøyelsessystem, hvordan den fordøyer fôr og hvordan fordøyelsesforsøk kan bli gjennomført. Fôrrasjonen ... -
Effekt av protein i rasjonen på fôropptak, melkeytelse, melkekvalitet, tyggeatferd, og aktivitet hos melkekyr med ulik fôreffektivitet
(Master thesis, 2017)Kyr og andre drøvtyggere lever i symbiose med mikrobene i vomma som brytes ned cellulose og hemi-cellulose i fôret. For at mikrobene skal fungere optimalt er det viktig at miljøet i vomma er stabilt. En viktig del av fôret ...