Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorJensen, Rasmus Bovbjerg
dc.contributor.advisorWeisbjerg, Martin Riis
dc.contributor.authorThorringer, Nana Helena Wentzel
dc.date.accessioned2022-07-04T10:37:08Z
dc.date.available2022-07-04T10:37:08Z
dc.date.issued2022
dc.identifier.isbn978-82-575-1884-4
dc.identifier.issn1894-6402
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/3002560
dc.description.abstractUnderstanding the digestion of nutrients in different segments of the gastro-intestinal tract of horses is important for correct feed evaluation. This thesis aimed to examine starch and fibre digestion and fermentation in various segments of the equine gastrointestinal tract using different methods. First, it was verified whether the disappearance of nutrients obtained by the mobile bag technique (MBT) could predict the apparent total tract digestibility (ATTD) from the total faeces collection (TFC) method when horses were fed hay-only or hay and fibrous feedstuffs. Results on dry matter (DM), organic matter (OM), neutral detergent fibre (NDF) and acid detergent fibre (ADF) showed that disappearances from the MBT can be used to predict the ATTD. Second, digestion kinetics were modelled using degradation data from individual mobile bags and advanced degradation models. No differences were measured between the ATTD of DM and degradation to time t (Dt) from mobile bags placed in the stomach or hindgut and recovered in faeces when biological relevant mean retention times (MRT) were used in the model. Finally, metabolic, and digestive responses to a meal of processed (toasting or micronizing) barley or maize fed at 1 g starch/kg body weight (BW) showed no consistency in either plasma glucose or insulin responses. This was despite greater pre-caecal starch digestion measured with the MBT of micronized maize (MM) compared to micronized barley (MB), toasted maize (TM), or barley (TB). Changes in digestive responses in the caecum were measured with increased total short-chain fatty acid (SCFA) concentration with a corresponding decrease in pH in the caecum 3 h after feeding the processed grains. This indicated that some starch by-passed the enzymatical digestion in the small intestine and was instead fermented in the hindgut. Overall, this thesis shows that the MBT can predict the ATTD of individual feedstuffs and of the total ration. However, it can be challenging to study starch digestion using only one method, thus a comprehensive approach is required when investigating starch digestion in horses. Further studies using the in-sacco method to predict early fibre degradation would therefore be of interest. Moreover, studies are required to establish a comprehensive overview of different processing methods, including in-depth processing details and their effects on enzymatical starch digestion of various grains. The new knowledge generated in this thesis is important for further development and standardization of feed evaluation systems for horses.en_US
dc.description.abstractÅ forstå fordøyelsen av næringsstoffer i ulike segmenter av mage-tarmkanalen til hester er viktig for riktig fôrvurdering. Denne avhandlingen undersøkte stivelse- og fiberfordøyelse og fermentasjon i ulike segmenter av hestens mage-tarmkanal ved hjelp av forskjellige metoder. Først, ved å verifisere om forsvinningen av næringsstoff oppnådd ved mobil-pose-teknikken (MBT), kan forutsi den tilsynelatende totale fordøyeligheten i fordøyelsessystemet (ATTD) fra metoden total oppsamling av avføring (TFC) når hester fôres med høy eller fibrøst fôr. Resultater for tørrstoff (DM), organisk materiale (OM), nøytral løseligfiber (NDF) og syreløselig fiber (ADF) viste at forsvinning fra MBT kan forutsi ATTD. Videre ble fordøyelseskinetikk modellert ved å bruke nedbrytningsdata fra individuelle mobile poser og avanserte nedbrytningsmodeller. Ingen forskjeller ble målt mellom ATTD for DM og degradering til tid t (Dt) fra mobile poser plassert i magen eller blindtarmen og samlet opp i avføringen når biologisk relevante gjennomsnittlige retensjonstider (MRT) ble brukt i modellen. Til slutt viste responsene i metabolisme og fordøyelighet i et måltid med bearbeidet (ristet og mikronisert) bygg og mais med 1 g stivelse/kg kroppsvekt (BW) ingen sammenhengende effekt verken i plasmaglukose- eller plasmainsulinrespons, til tross for høyere stivelsesfordøyelighet i mage- og tynntarm for mikronisert mais (MM) sammenlignet med mikronisert bygg (MB), og ristet mais (TM) eller bygg (TB). I tillegg ble endringer i fordøyelsesresponser i blindtarmen målt ved økt total kortkjedet fettsyrekonsentrasjon med tilsvarende reduksjon i pH i blindtarmen 3 timer etter fôring av de bearbeidede kornene. Dette indikerer at noe stivelse passerte den enzymatiske fordøyelsen i tynntarmen og i stedet ble fermentert i tykktarmen. Samlet sett viser denne avhandlingen at MBT kan forutsi ATTD fra individuelle fôrmidler til en totalrasjon. Dessuten kan det være vanskelig at studere stivelsesfordøyelighet ved hjelp av kun en metode. Derfor kreves en omfattende undersøkelse for at evaluere stivelsesfordøyelighet hos hester. Ytterligere studier som bruker in-sacco metoden for at forutsi tidlig fibernedbrytning er av interesse, dessuten er ytterligere studier nødvendig for å etablere en omfattende oversikt over ulike prosesseringsmetoder med dyptgående prosessdetaljer og deres effekt på ulike korns enzymatiske stivelsesnedbrytning. Den nye kunnskapen skapt i avhandlingen er viktig for videreutvikling og standardisering av fôrvurderingssystem for hester.en_US
dc.description.sponsorshipFelleskjøpet Fôrutviklingen_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.relation.ispartofseriesPhD Thesis;2022:7
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectMobile bag techniqueen_US
dc.subjectCaecum-cannulationen_US
dc.subjectglucoseen_US
dc.subjectInsulinen_US
dc.subjectShort chain fatty acidsen_US
dc.subjectpHen_US
dc.subjectDegradation kineticsen_US
dc.subjectEffective degradabilityen_US
dc.subjectin-situen_US
dc.subjecttotal faces collectionen_US
dc.subjectApparent total tract digestibilityen_US
dc.subjectEquineen_US
dc.subjectNutritionen_US
dc.subjectforageen_US
dc.subjectgrainsen_US
dc.subjecttoastingen_US
dc.subjectmicronizingen_US
dc.subjectfibreen_US
dc.subjectstarchen_US
dc.titleCarbohydrate digestion in horses : methods, processing, and future perspectivesen_US
dc.title.alternativeKarbohydratfordøyelse hos hester : metoder, bearbeiding og fremtidsperspektiveren_US
dc.typeDoctoral thesisen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal