Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorStorebakken, Trond
dc.contributor.authorLu, Qiang
dc.date.accessioned2021-09-01T12:14:36Z
dc.date.available2021-09-01T12:14:36Z
dc.date.issued2021
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2772263
dc.description.abstractMuddy flavour caused by microbially synthesized geosmin and 2-methylisoborneol (2-MIB) represents a quality challenge for production of fish in recirculating aquaculture systems (RAS). The current study was conducted to find out if the accumulation and depuration of geosmin and 2-MIB in Japanese seabass (Lateolabrax japonicus) raised in RAS were affected by dietary protein and lipid levels, and to find out if these components were equally distributed in lean and fatty fish muscle tissues. A group of 540 fish with an initial weight of 0.11 kg were fed six extruded diets in triplicate tanks for 15 weeks for accumulation. A 3*2 factorial design with three dietary protein levels (420, 450, and 490 g kg-1) and two dietary lipid levels (150 and 180 g kg-1) was adopted. Six fish per tank were randomly selected after accumulation. Two of these were slaughtered as initial samples in a depuration trial. The other 4 fish per tank had passive integrated transponder tags implanted. The tagged fish were pooled into a 22 m3 depuration tank and fasted for 10 days. Water from RAS were also sampled after the accumulation trial and the microbial structures were identified by high throughput sequencing. The results showed that actinobacteria accounted for 0.98% of total bacteria, which was sufficient to induce a high degree of muddy flavour in the fish. Fish fed the diets with lower protein level accumulated more lipid and had more muddy flavour components in dorsal tissues (the upper part of the fillet) than those fed the high protein diets. The contents of lipid, geosmin and 2-MIB in the ventral tissues (belly) were significantly higher than that in dorsal tissues. The concentration of geosmin was higher than that of 2-MIB in all tissues and showed a positive correlation between the concentrations of geosmin and 2-MIB. The depuration rate of both geosmin and 2-MIB was higher in the ventral tissue than that in the leaner dorsal tissue during the 10-day fasting. Overall, high lipid diet resulted in fatty fish which caused rapid accumulation of geosmin and 2-MIB in fish. The duration of depuration was not sufficient to produce acceptable quality of the fish. Thus, a depuration period exceeding 10 days proved necessary for removing muddy off-flavour from a fatty fish like Japanese seabass.en_US
dc.description.abstractSmak og lukt av mudder skyldes mikrobielt syntetisert geosmin og 2-metylisoborneol (2-MIB) og utgjør en utfordring for kvaliteten ved produksjon av fisk i resirkulerende akvakultursystemer (RAS). Dette forsøket ble utført for å finne ut om akkumulering og utskillelse av geosmin og 2-MIB i Japanese seabass, Lateolabrax japonicus, produsert i RAS var påvirket av innholdet av protein og fett i fôret, og å finne ut om disse stoffene var distribuert likt i magre og feite muskelvev. Totalt 540 fisk med startvekt på 0,11 kg ble tildelt seks ekstruderte fôr for utvikling av muddersmak. Hvert fôr ble gitt til fisk i 3 kar, i 15 uker. Et 3*2 faktorielt design med 3 nivåer av protein (420, 450, og 490 g kg-1) og to nivåer av lipid i fôret (150 and 180 g kg-1) ble benyttet. Seks fisk fra hvert kar ble tilfeldig utvalgt etter 15 ukers perioden. To av disse ble slaktet og benyttet som startprøver. Resterende 4 fisk per kar fikk «transponder-chip» implantert slik at individuell fisk kunne bli identifisert. Merket fisk ble samfengt i et 22 m3 kar for reduksjon av muddersmak og fastet i 10 dager. Prøver ble tatt av vann fra RAS etter akkumuleringsforsøket, og mikrobielle strukturer ble identifisert ved «High Througoutput Sequencing». Resultatet viste at actinobakter utgjorde 0,98% av bakteriene. Dette var tilstrekkelig for å indusere kraftig muddersmak i fisken. Fisk som fikk fôr med lavest innhold av protein hadde mer komponenter som forårsaker muddersmak i dorsale vev (øvre del av fileten) enn de som fikk fôrene med høyt proteininnhold. Innholdet av lipid, geosmin og 2-MIB i ventrale vev (buk) var signifikant høyere enn vev i dorsale prøver. Konsentrasjonen av geosmin var høyere enn den av 2-MIB i alle vev og var positivt korrelert til konsentrasjonene av geosmin og 2-MIB. Utvaskingsraten for både geosmin og 2-MIB var høyere i ventrale vev enn i magrere dorsale vev ved 10 dagers faste. I hovedsak resulterte fôr med høyt innhold av lipid i feit fisk, som forårsaket rask akkumulering av geosmin og 2-MIB fisken. Varigheten av utvaskingen var ikke tilstrekkelig for å produsere fisk av akseptabel kvalitet. Derfor er lengre utvasking enn 10 dager nødvendig for å fjerne muddersmak fra feit fisk som Japanese seabass.en_US
dc.language.isoengen_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/4.0/deed.no*
dc.subjectOff-flavoursen_US
dc.subjectGeosminen_US
dc.subject2-methylisoborneol (2-MIB)en_US
dc.subjectDepurationen_US
dc.subjectJapanese seabassen_US
dc.subjectRASen_US
dc.titleAccumulation and depuration of geosmin and 2-methylisoborneol in Japanese seabass (Lateolabrax japonicus) fed diets containing different dietary protein and lipid levels in a recirculating aquaculture systemen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.subject.nsiVDP::Agriculture and fishery disciplines: 900en_US
dc.description.localcodeM-AAen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Attribution-NonCommercial-NoDerivatives 4.0 Internasjonal