Vis enkel innførsel

dc.contributor.advisorDybsand, Hilde Nikoline Hambro
dc.contributor.authorMorterud, Mathias
dc.coverage.spatialNorway, Kongsbergen_US
dc.date.accessioned2021-01-12T20:41:13Z
dc.date.available2021-01-12T20:41:13Z
dc.date.issued2020
dc.identifier.urihttps://hdl.handle.net/11250/2722655
dc.description.abstractDenne oppgaven ser på opplevelser i landbruksbasert reiseliv med utgangspunkt i et fremtidig reiselivsprodukt hos Søstrene Storaas Hotell. Oppgaven fokuserer på turistopplevelsen og tar utgangspunkt i følgende problemstilling: Hvilke forventninger har tilbyderne og kundene til fremtidige landbruksbaserte reiselivsopplevelser hos Søstrene Storaas Hotell, og hvordan er disse sammenliknet med teori på opplevelser i reiselivet? I forbindelse med Søstrene Storaas Hotell sin nysatsning på landbruksbasert reiseliv ble prosjektledere og potensielle kundegrupper intervjuet, og det ble gjennomført observasjoner av prosjektplanleggingen. Totalt ble det gjennomført fem semistrukturerte dybdeintervjuer og tre fokuserte intervjuer. Det blir i oppgaven lagt vekt på informantenes tanker om prosjektet og hvordan disse kan ses utfra forskningslitteratur innen opplevelser i reiselivet. Prosjektet er ledet av Jarle og Dea Storaas. De ønsker å få til et landbruksbasert reiselivsprodukt, som kan supplere Søstrene Storaas Hotell med både produkter og opplevelser. Gården som skal være basen for landbruksopplevelsene ligger kun et steinkast fra hotellet. Disse to reiselivsproduktene vil derfor fungere som et mer helhetlig reiselivsprodukt. Blant kundegruppene til Søstrene Storaas Hotell er det flere firmaer. Disse benytter seg av hotellet, men også av catering og totalpakker med organisering av arrangementer. Turistopplevelsen må derfor kunne treffe både privatkundene og bedrifter som bruker hotellet. Informantene hadde mange like tanker rundt landbruksbaserte opplevelser, men det fantes forskjeller mellom firma og privatkunder. For de private kundene var det viktig å få delta i aktiviteten, og møter med dyrene ble trukket frem i alle intervjuene. Næringslivet stilte seg positive til landbruksbaserte opplevelser, men var tydelige på at prisen var avgjørende for valg av hotell eller leverandør. For at Søstrene Storaas Hotell kan bli en pioner på landbruksbaserte opplevelser til privatkunder og næringslivet, må opplevelsene tilrettelegges og tilpasses til hver kundegruppe. Fortjenesten må hentes i lokalprodukter med kvalitet og bærekraftig produksjon av både produkter og opplevelser.en_US
dc.description.abstractThis study is a review of agricultural-based tourism from the viewpoint of a future tourism product that is planned at Søstrene Storaas Hotel. My thesis focuses on tourist experiences, and is based on the following issue: ”What expectations does suppliers and customers have regarding future agriculture-based tourism at Søstrene Storaas Hotel, and how do the expectations compare to relevant theory regarding experiences in tourism?” Project leaders and potential customer groups were interviewed regarding this new investment in agricultural-based tourism. Observations of the project developement were also conducted. The result data consists of five semi-structued in-depth interviews, and three focused interviews in total. The study emphasizes the thoughts and viewpoints of the informants regarding this spesific project, and compares these viewpoints to academic litterature within experiences in tourism. The project is led by Jarle and Dea Storaas. Their goal is to develop an agricultural-based tourism product, that will supply Søstrene Storaas hotel with both local commodities and experiences. The farm that will be the center of the agricultural-based experiences is situated just a short walk from the hotel. Together, these two will operate as a more holistic tourism product. Several firms are included in the hotel’s customer groups. They use the hotel itself, but also benefit from the hotel’s catering and event planning. The tourist experiences should therefore be aimed towards private customers, but also firms and organizations using the hotel. Findings show that the informants have many similar thoughts regarding agricultural-based experiences, but there are differences between firms and private customers. To private customers, participating in activities were important, and all the informants in this group specifically mentioned physical interactions with animals as valuable. Informants representing the business world all viewed agricultural-based experiences as something positive, but clearly stated that the price was the most important aspect when deciding on a hotel or supplier. If Søstrene Storaas Hotel is to pioneer agricultural-based experiences for private customers and businesses, the experiences will have to be facilitated and customized for every customer group. The profit should be obtained from local products of high quality, and a sustainable production of both products and experiences.en_US
dc.language.isonoben_US
dc.publisherNorwegian University of Life Sciences, Åsen_US
dc.rightsNavngivelse 4.0 Internasjonal*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.no*
dc.subjectNaturbasert reiseliven_US
dc.subjectLandbruksbasert reiseliven_US
dc.subjectLandbruksbaserte opplevelseren_US
dc.subjectLandbruksbasert turismeen_US
dc.titleLandbruksbaserte reiselivsopplevelser : en case-studie om fremtidige landbruksbaserte opplevelser hos Søstrene Storaas Hotell i Kongsbergen_US
dc.typeMaster thesisen_US
dc.description.versionsubmittedVersionen_US
dc.subject.nsiVDP::Matematikk og Naturvitenskap: 400en_US
dc.source.pagenumber61en_US
dc.description.localcodeM-REISen_US


Tilhørende fil(er)

Thumbnail

Denne innførselen finnes i følgende samling(er)

Vis enkel innførsel

Navngivelse 4.0 Internasjonal
Med mindre annet er angitt, så er denne innførselen lisensiert som Navngivelse 4.0 Internasjonal